Keizer der Junioren voor de derde maal te gast in Pittem

Het bestuur van Pittem Koerst tekent weer present voor een sportief hoogstaande organisatie. We zien v.l.n.r. Georges Debels, Geert Pyfferoen, Geert Neirynck, Ivan Delaere, Koen Warnez, Hans Vandewalle, Lieven De Jaeghere, Stijn Neirynck, Eddy Boldens, Geert Demeulemeester en Joris Defour. © Foto Jan
Redactie KW

Pittem Koerst haalt voor de derde maal de rit in lijn van de gerenommeerde Keizer der Junioren naar Pittem op zaterdag 16 september. De junioren rijden een rit in lijn en in afwachting van hun aankomst zal een wedstrijd voor nieuwelingen verreden worden.

De internationale wielerwedstrijd Keizer der Junioren is aan zijn veertigste editie toe en geniet een grote reputatie in binnen- en buitenland. Heel wat grote namen uit het huidige profpeloton hebben hier de basis voor hun carrière gelegd. Op de winnaarslijst vinden we onder andere Mathieu Van Der Poel en Bob Jungels. In 2012 werd Caleb Ewan derde in de eindstand en in 2019 won Quin Simmons op overtuigende wijze voor Magnus Sheffield (de winnaar van de Brabantse Pijl ). Ook dit jaar pakt de organisatie uit met een sterkte delegatie uit de 13 beste teams uit België. Deze wordt aangevuld met teams uit 7 ander landen: Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Polen.

In 2019 werd in onderling overleg overeengekomen met de mensen van Koksijde om de handen opnieuw in elkaar te slaan en van de Keizer der Junioren opnieuw een tweedaagse te maken. Daarom wordt op zaterdag 16 september een rit in lijn gereden met start en aankomst in Pittem. De wedstrijd zal de renners richting Vlaamse Ardennen brengen voor een rit van 116 km, waarbij ze de Tiegemberg, Oude Kwaremont, Kalkhoveberg, Patersberg en opnieuw de Tiegemberg voor de wielen zullen geschoven krijgen. Wanneer ze weer in Pittem zijn, moeten ze nog een lokale ronde rijden om dan aan te komen in de Tieltstraat.

Tijdrit

Op zondag volgt dan in Koksijde in de voormiddag een tijdrit en in de namiddag een rit in lijn, waarbij de Hoge Blekker acht maal moet beklommen worden. De wedstrijd start om 14.30 uur aan de sporthal. Terwijl de junioren het beste van zichzelf geven in de Vlaamse Ardennen wordt tussen 14.45 uur en 16.15 uur een afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen verreden. Bij de eerste editie mochten de organisatoren 89 deelnemers verwelkomen. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier