https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Junior Warre Van den Meerssche: “Uitslagen beter dan verwacht”

Van den Meerssche zal er zondag niet bijzijn in Tielt. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Crossen doet hij nog altijd iets liever, maar ook op de weg trekt Warre Van den Meerssche zijn plan. De eerstejaarsjunior uit Tielt hoopt dat hij nog een plaats krijgt op de startlijst van de klimkoers volgende donderdag in Couvin.

Veertiende in Kruisem en in Veldegem, achttiende in Iddergem. Tot nog toe de beste uitslagen van Warre Van den Meerssche. “Beter dan verwacht”, beweert de renner van het Tomabel-Inofec Cycling Team. “Toen ik eind juni aan het wegseizoen kon beginnen, wist ik niet waar ik stond. Want vorig jaar had ik door de coronapandemie amper kunnen koersen. En afgelopen winter heb ik hooguit een paar veldritten kunnen afwerken. Ik startte het seizoen met de ambitie om de finish te halen van elke wedstrijd die ik reed. Tot nog toe is dat telkens keer gelukt. Behalve in Waregem waar ik door kettingproblemen achterop was geraakt en het euvel niet snel kon oplossen.”

Klimkoers in Couvin

Zondag staat in eigen Tielt, in de buurt van de Poelberg, een regionale wedstrijd op de kalender. Warre Van den Meerssche zal die koers missen. “Met ons gezin trekken we op vakantie naar de Ardennen”, verduidelijkt Warre. “Mijn broer Lomme, bij de eerstejaarsnieuwelingen provinciaal kampioen, rijdt volgende donderdag de klimkoers in Couvin. In de aanloop naar die wedstrijd gaan we in die buurt trainen. Ik diende mijn kandidatuur in om bij de junioren deel te nemen aan die klimkoers, maar omdat ik dit seizoen nog geen enkele keer de top tien haalde, ben ik niet rechtstreeks geselecteerd. Hopelijk komt er nog een plaatsje vrij. Sowieso zullen de trainingen in de provincie Namen niet voor niets geweest zijn.”

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.