Joran Luyssen staat enkele weken langs de kant: “Hoop snel weer de oude te worden”

Joran Luyssen toonde zich dit seizoen een uitstekende tijdrijder. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Voorlopig geen koersen voor Joran Luyssen. De eerstejaarsjunior uit Adinkerke kreeg vorige week af te rekenen met een prostaatontsteking en moet zijn fiets enkele weken aan de kant laten. Jammer, want de 17-jarige renner van de Molenspurters Meulebeke was dit seizoen bijzonder goed op dreef.

En of Joran Luyssen de voorbije weken sterk bezig was. Na een lange voorbereiding stond hij er meteen en het duurde niet lang vooraleer hij naar zijn eerste podiumplaats reed.

“Het duurde inderdaad heel lang vooraleer we konden koersen”, knikt Joran. “Maar ik ben altijd mijn trainingen blijven afwerken, zonder dat ik de motivatie verloor. Het hielp ook dat we iedere zaterdag een ploegtraining hadden. De ploegleiders bleven zich al die tijd inzetten voor ons en het was heel leuk om met mijn ploegmaats te kunnen trainen. Dat was echt iets om naar uit te kijken in die periode zonder wedstrijden.”

Ik ben wel tevreden met mijn seizoen tot nu toe

De Adinkerkenaar startte zijn seizoen op 12 juni met een 14de plaats in Nokere. Meteen een mooie ereplaats en daarna is de machine niet meer stilgevallen. “Ik kijk zeker met een positief gevoel terug op mijn seizoen tot nu toe”, vertelt Joran. “Ik kan mee de koers maken, was regelmatig mee in de juiste ontsnapping en stond al eens op het podium. Daarnaast reed ik met Menen-Kemmel-Menen mijn eerste UCI 1.1 wedstrijd ooit en dat werd meteen een meevaller. In de laatste ronde kon ik nog ontsnappen uit het peloton waardoor ik als 15de over de meet kwam.”

Sterke tijdrit

Ook in het tijdrijden liet de eerstejaarsjunior van de Molenspurters Meulebeke zich al opmerken. Op het provinciaal kampioenschap tegen de klok snelde hij naar de zesde plaats, op het BK werd hij 21ste. “Maar daarmee was ik wel de zesde eerstejaars, waar ik heel tevreden mee was. Ook het BK ploegentijdrijden was een leuke ervaring. We worden niet bij de ‘grote ploegen’ gerekend, maar we werden wel knap vijfde. Oké, we hadden wat geluk met de weersomstandigheden. De meeste ploegen moesten de volledige tijdrit in de regen afwerken, terwijl wij pas halfweg een plensbui over ons kregen, maar toch. Het blijft een mooi resultaat.”

Alles verliep goed voor de 17-jarige Luyssen, tot hij vorige week kreeg af te rekenen met een prostaatontsteking. “Dinsdag kon ik nog een stevige duurtraining afwerken, maar daarna liep het mis… Ik had enorm veel pijn aan mijn zitvlak en had hoge koorts. Er moest me zelfs iemand helpen om te gaan liggen. Het was behoorlijk heftig, maar na een paar dagen begon ik me weer beter te voelen. Tot ik zondag op de rollen wou kruipen… De blessure bleek ernstiger dan gedacht en ik mag een paar weken niet fietsen. Ik hoop nu vooral om snel weer de oude te worden”, besluit Joran.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.