https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen thuiskoers in Kortemark voor Simon Van Elslander: “Klimkoers krijgt voorrang”

Van Elslander toonde zich onlangs nog de beste in Bekegem (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Pech voor Simon Van Elslander. De tweedejaarsjunior van CT Luc Wallays – Jonge Renners Roeselare kwam tijdens de interclub om de Beker van België in Angreau ten val. Pols en elleboog gingen in het gips, maar dat werd ondertussen al verwijderd.

“Ik zat in het peloton toen ik tegen de grond sloeg”, blikt Van Elslander terug op zijn valpartij. “Pols en elleboog deden pijn, dus trok ik naar de spoedafdeling. Ik kreeg een gips, maar maandag zocht ik een tweede opinie. Blijkt dat het om een zware kneuzing gaat, geen barst of breuk. Dus het gips mocht er alweer af. Misschien kan ik zaterdag al deelnemen aan de interclub in Ingelmunster. Het is wel heel jammer dat die tegenslag net nu opduikt. Mijn vrij lastige vakantiejob bij Transportbanden Bruynooghe in Hooglede zit er zo goed als op. Ik moet enkel nog de twee laatste dagen van augustus gaan werken, dus ik heb meer tijd om me op de koers te concentreren.”

Sterk bezig

In combinatie met die vakantiejob boekte Van Elslander twee weken geleden in Bekegem zijn eerste zege ooit. En in een etappe van de Vlaams-Brabantse Vermarc Juniorendriedaagse werd hij in Liedekerke vijfde. “Mijn volgende doel is podium rijden in een interclub”, benadrukt de 18-jarige renner uit Kortemark. “Ik geef volgende week donderdag de voorkeur aan de klimkoers in Couvin in plaats van de thuiskoers in Edewalle. Van Stijn De Neve, één van de organisatoren, kreeg ik nochtans een berichtje met ‘Edewalle rekent op jou’. Hoe graag ik er voor eigen volk ook zou bij zijn, toch ga ik die klimkoers voorrang geven. Het is nochtans een mooie omloop in Edewalle, het zou iets voor mij kunnen zijn.”

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.