https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gaëtan Verleyen op beide fronten aan de slag

Gaëtan Verleyen mikt in Heestert en in Ingooigem op een geslaagd competitieslot. © (Foto VW)
Redactie KW

Met zaterdag (2/10) Heestert en zondag (3/10) Ingooigem kunnen onze juniores komend weekend in Zuid-West-Vlaanderen op twee locaties aan de slag.

Gaëtan Verleyen kan in beide organisaties de smaakmaker worden. Dat was hij reeds tijdens de ganse campagne met naast drie regionale overwinningen diverse knappe resultaten in clubverband. Eerste opstekers op dit vlak waren de vijfde plaatsen in de Franse klassieker La Bernaudeau-Vendée en in het UCI treffen van Reningelst. Als derde haalde hij het podium in de interclubs van Linter en Ingelmunster. Dit lukte net niet op het nationaal kampioenschap waarin hij in Herzele als vierde werd afgevlagd. Recent was er nog een vijfde plaats in de tweede rit van de Keizer der Juniores. Regelmaat die beloond werd met een tweede plaats in de eindstand van de Beker van België.

Zowel in Heestert als in Ingooigem krijgt Gaëtant Verleyen komend weekend opnieuw een op zijn maat geknipt selectief parcours voor de wielen geschoven.

“Ik wil, alvorens met de jaarwisseling in een outfit van Bingoal-Pauwels Sauces WB Development Team bij de beloften te debuteren, bij mijn huidige ploeg Isorex CT nog enkele verdienstelijke prestaties neerzeten”, stelt de Waregemnaar. “In Heestert zullen de zenuwen minder gespannen zijn dan in Ingooigem. Dat is logisch. De confrontatie in de Anzegemse deelgemeente is voor mij immers een soort thuiskomen. Zowel mijn opa als mijn vader waren recent nog bestuurslid bij KWC Yvegem Sportief”.

Herman Verleyen was tot voor kort inderdaad ondervoorzitter binnen de organiserende club maar zette als 79-jarige samen met voorzitter Marc Steelandt gezien hun leeftijd een stap terug. Met het overlijden van Marnix Meulebrouck verloren de Yvegemse wielervrienden ook hun verdienstelijke secretaris.

“Positief is daartegenover dat Frank Furniere de functie van voorzitter ad-interim aanvaard heeft”, beklemtoont Geert Himpens die in Ingooigem verantwoordelijk is voor de jeugdwedstrijden. “Voor onze sluitingsprijs van zondag mochten wij 81 voorinschrijvingen noteren. Wij zijn echter vooral bezig met het samenstellen van een vernieuwde werkgroep waarmee wij “Halle-Ingooigem” editie 2022 op de kaart willen zetten”.

Een dag eerder dan in Ingooigem wordt ook in Heestert spankracht verwacht.

“Wij zijn uiteraard tevreden dat Gaëtan Verleyen ook bij ons zaterdag aan de start komt”, aldus secretaris bij VC De Sportvrienden Maurits Malfait. “Er schreven zich inmiddels precies 100 jongeren vooraf in. Hun namen ken ik pas komend weekend wanneer men vanuit Wielerbond Vlaanderen ons een voorlopige deelnemerslijst bezorgt. Wij rekenen uiteraard op de komst van onze goed presterende thuisrijder Matteo Vereecke”.

In Heestert valt zaterdag klokslag 15 uur het startschot voor het treffen van 84 km verdeeld over 12 ronden. De dranghekkens worden uitgezet aan de Gauwelstraat ter hoogte van taverne Amussement.

Op zondag is het verzamelen geblazen ter hoogte van het inschrijvingslokaal café Nieuw Yvegem aan de Ingooigemstraat. Van daaruit dienen 84 km verdeeld over 12 ronden afgewerkt. De aankomstlijn wordt aan de Pastoor Verrieststraat in de onmiddellijke buurt van het kerkplein getrokken. De koers start om 15.30 uur (VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.