Broer van nieuwe Europese junioreskampioen reageert vanuit Trento: “Alec viel enkele dagen geleden nog zwaar op training”

© (Foto GF)
Redactie KW

Deze voormiddag werd Lendeledenaar Alec Segaert Europees kampioen tijdrijden bij de junioren. Hij was vijf seconden sterker dan zijn kompaan en WK-teamgenoot Cian Uijtdebroeks. “”Alec is uiteraard heel gelukkig dat hij na een val nu een topprestatie kon leveren”, zegt zijn broer en trainer Loïc.

Alec Segaert is nu tweedejaars junior en focust zich sinds een jaar alleen op het wielrennen. “Bij de nieuwelingen combineerde hij dat met triatlons”, zegt Loïc, die ons te woord stond omdat broer Alec nog moest bekomen van de overwinning. “Hij is om 11 uur deze voormiddag van start gegaan en reed een uitstekende tijdrit: 22,4 kilometer in 26.26.61. Dat is een gemiddelde van 50,83 km per uur. Zijn teamgenoot in de EK-selectie Cian Uijtdebroek werd tweede op 5 seconden.”

Rollen omgekeerd

© (Foto GF)

“Cian won in juli wel het Belgisch Kampioenschap tijdrijden in Koksijde. Alec was daar tweede. Enkele dagen ervoor was mijn broer in Lanzarote op training gevallen en had er een blessure opgelopen. Hij was daar op stage terwijl onze pa er een triatlon liep. Die blessure zal ongetwijfeld wel zijn invloed gehad hebben op dat BK tijdrijden in Koksijde. Maar Cian is een uitstekende tijdrijder en misschien wel de beste. Als je hem kan kloppen, dan heb je zeker een topprestatie geleverd.”

Feestroes

Alec was op het moment van ons telefoontje nog in een échte feestroes. Dat zei althans Frank Segaert, die ook in Trentino was met onder andere pa en ma Frank Segaert, broer Loïc en nog een aantal vrienden. “En we zullen hier vandaag allermaal nog een stevig feestje bouwen. En dan is het voor Alex weeral focussen op de Europese kampioenschappen op de weg van zaterdag.”

© (Foto GF)

Contract bij Lotto Soudal

Goed anderhalf uur na zijn EK-goud maakte Lotto Soudal bekend dat Segaer volgend seizoen voor hun U23 zal rijden. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.