Jenthe Verstraete (Ingelmunster) start straks aan de Topsportschool in Gent

Jenthe Verstraete aan de slag in Lichtervelde. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Wouter Vander Stricht

De 15-jarige Ingelmunsternaar Jenthe Verstraete maakt verder progressie als jeugdrenner en start straks het schooljaar aan de Topsportschool in Gent

“Eerst zwom ik een tijdje en daarna schakelde ik over naar triatlon”, vertelt Jenthe. “Daar ontdekte ik dat ik aardig kon fietsen en koos ik voluit voor het wielrennen. Als tweedejaars aspirant maakte ik mijn debuut in het peloton, kon enkele toptienplaatsen laten noteren en mocht meedoen aan het BK. Mijn derde jaar als aspirant viel in het water door corona, waardoor we amper tien koersen konden rijden.”

“Vorig jaar deed ik al eens de testen aan de topsportschool, maar ik was sowieso een jaar te jong om daar te starten. Toen slaagde ik nog niet, maar men zag voldoende groeimarge. En dit jaar slaagde ik dus wel op fysieke, motorische en pistetesten. En zo kan ik volgend jaar in de richting ASO Sportwetenschappen starten in de topsportschool. Ik zal er intern zijn op de Blaarmeersen.”

In de wieleracademie kreeg hij ook training van Arne Wallays. “We hebben een zware winter achter de rug, ik heb hard gewerkt en dankzij Arne ook heel veel progressie geboekt. Biologisch sta ik nog achter op mijn leeftijdsgenoten, lichamelijk ben ik nog maar 13,5 jaar. Nu meet ik een 1 meter 73, dat zal normaal een kleine 1m80 worden.”

Podium op PK

Ondertussen heeft Jenthe drukke weken achter de rug, met heel wat koersen. Hij zette een mooie prestatie neer in de klimkoers in Herbeumont. “Ik kwam er als zesde over de finish en eindigde vijfde in het bergklassement. Met ons team, De Molenspurters Meulebeke, deden we het ook niet onaardig op het BK ploegentijdrijden. Ook voor de Beker van België en in de Topcompetitie mag ik aan de slag. Komende woensdag is er ook het PK tijdrijden in Ruddervoorde, en daar hoop ik op een podium. Ik ben een hardrijder die graag klimt. Sprinten is misschien mijn zwakste punt, maar ik hoop daar tijdens de pistetrainingen in Gent aan te kunnen werken.”

Een supportersclub heeft hij nog niet. “Maar ik ben redelijk actief op sociale media.” (WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten