Wesley Vercamst is renner af: “Misschien ga ik wel voetballen”

Vercamst kampte dit jaar met het prepatellair frictiesyndroom. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Wesley Vercamst (21) hangt de koersfiets aan de spreekwoordelijke haak. De Dentergemnaar valt wel niet in het al even spreekwoordelijke zwarte gat, want het lijkt erop dat een dag voor hem gerust enkele uren meer mag tellen.

Studeren, met Mathias Vandenborre Wide Marketing runnen én misschien een voetbalcarrière beginnen. De dagen van de laatstejaarsbelofte zijn ondanks het wegvallen van fietstrainingen meer dan gevuld. Voor Vercamst moest het dit jaar gebeuren. Hij stapte over naar de opleidingsploeg Bingoal-Pauwels Sauces-WB en wou de poort naar de profs openen. Jammer genoeg kreeg hij af te rekenen met het prepatellair frictiesyndroom. Een operatie aan de knie drong zich op. “Dit jaar zou ik nog vier of vijf koersen kunnen rijden”, zucht Vercamst. “Te kort om een contract af te dwingen. Voor mezelf had ik al uitgemaakt te stoppen met koersen indien ik geen prof kon worden. Ik hakte de knoop wat vroeger door. Geen makkelijke beslissing, maar ik moet aan de toekomst denken.”

Een onzekere wereld

In de lente van 2020, tijdens de eerste coronacrisis, startte hij met Mathias Vandenborre Wide Marketing op. “Een project dat veel sneller groeide dan verwacht”, beweert Vercamst. “We bouwen websites en doen ook videografie, sociale media en logodesign. Uiteraard heeft ook het financiële aspect bij mijn beslissing om met wielrennen te kappen een rol gespeeld. In de koers zijn er veel onzekerheden, in dat wereldje is het allesbehalve makkelijk overleven. Ik ben nu gestopt en kon de voorbije dagen voor Wide Marketing nieuw cliënteel aanboren. Ik wil ook mijn studies verder afmaken. Een bachelor industrieel ingenieur bouwkunde heb ik al, maar in combinatie met koersen leek het mij niet mogelijk om voor een masterdiploma te gaan. Nu ben ik bezig aan een bachelor netwerkeconomie, keuzetraject digitale entrepreneur. Misschien voeg ik er nog een extra opleiding aan toe. Ik hou van drukte en heb nu veel minder slaap nodig dan toen ik koerste.”

Ook in de toekomst wil ik gezond bezig zijn met sport

Want de fiets laat Vercamst nog een tijdje onaangeroerd. “Nochtans is mijn knie bijna honderd procent in orde”, benadrukt de ondernemende ex-renner. “Ik ga nog drie keer per week naar de kinesist en misschien begin ik straks te voetballen. Voetbal heb ik altijd van nabij gevolgd, maar ik heb het zelf nooit gespeeld. Gezien mijn gestalte en snelheid moet ik in het voetbal iets kunnen betekenen. Het zal dan wel recreatief voetballen zijn. Ook in de toekomst wil ik gezond bezig zijn met sport.”

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.