Weer wielerdriedaagse in Westrozebeke: “Meer dan 300 inschrijvingen”

We zien boven v.l.n.r.: Bene Pype, Werner Borry, Jimmy Huyghe, Filip Deleu, Frank Thevelein, Thomas Deleu, Wim Huyghe. Onder v.l.n.r.: Freddy Deseyne en Laurens Coupe. (foto Jos)
Redactie KW

Na één jaar onderbreking herneemt wielerclub ‘Wellevende Sportvrienden’ onder leiding van voorzitter Werner Borry weer met de wielerdriedaagse. De wedstrijd voor elite zonder contract en beloften vindt op 21 juli plaats, die voor nieuwelingen op 25 juli en de 70ste Grote Prijs Raf Jonckheere op 26 juli.

“Vorig jaar zagen we door het coronagedoe onze driedaagse volledig in duigen vallen”, opent Werner. “Toch waren we er rotsvast van overtuigd dat de editie 2021 opnieuw zou kunnen doorgaan. Vanaf begin dit jaar zijn we met de bestuursleden gestart aan de sponsorronde. We hebben onze brochure, die straks in 4.400 brievenbussen in groot-Staden gaat, en de affiche vrij vlot vol gekregen.”

“Daarmee was ons budget nog niet volledig rond, want steeds rekenen we ook op de steun van de plaatselijke inwoners. Anders gaan we werkelijk van deur tot deur om geld in te zamelen, nu hebben we steunkaarten gemaakt van 5, 8, 15 en 25 euro waarbij je moest overschrijven. Ook daarvan zijn de resultaten hoopgevend, dus is het nu enkel nog wachten op het groen licht van het gemeentebestuur. We hebben ons draaiboek met alle noodzakelijke info overgemaakt, dus dat komt wellicht ook goed. Nieuw is wel dat er voortaan een plaatselijke coronaverantwoordelijke moet zijn, maar met Geert Wallays is daarvoor alvast een ervaren man gevonden.”

Veel interesse

Nieuw is ook dat er enkel voorinschrijvingen voor de wedstrijden mogelijk zijn. “Het klinkt ongelooflijk, maar voor beide elitewedstrijden op 21 en 26 juli zijn er al meer dan 300 inschrijvingen. Als je weet dat er maar maximum 175 renners mogen starten, zal de Wielerbond nog moeten uitdokteren wie hier effectief zal mogen starten. Bij de nieuwelingen mogen er maximum 120 starten. De grote interesse van de coureurs komt er doordat dat de Ronde van Wallonië alsook de Tour de France dan al een week voorbij is.”

Zal dat geen extra werk opleveren? “Naast het vast bestuur kunnen we voor de wielerdriedaagse ook nog steeds rekenen op een ploeg van twintig vaste medewerkers, naast nog eens de vele signaalgevers.”

“Zeker nu zullen we iedereen goed kunnen gebruiken, als het lijvig coronaboek tot in de puntjes moet gevolgd worden.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.