https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Warre Vangheluwe op de terugweg na ontwricht sleutelbeen: “Hoop vooral nog een koers te kunnen winnen”

Warre Vangheluwe werd vorige week nog achtste in Erpe-Mere. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Warre Vangheluwe (20) timmert aan de weg terug. Eind juni kwam hij tijdens de Grote Prijs Rik Van Looy in Herentals ten val en moest hij met een ontwricht sleutelbeen de operatietafel op. Ondertussen zit hij terug in het peloton. Vorige week donderdag sloot hij de profkoers in Mere zelfs als achtste af.

In die Grote Prijs Lucien Van Impe, een profkermiskoers, peddelde Vangheluwe mee in een ruime kopgroep met sterke profs zoals laureaat Cees Bol en Taco Van der Hoorn, eerder dit jaar ritwinnaar in de Giro. Nochtans had de tweedejaarsbelofte uit Meulebeke nog maar een paar kermiskoersen in de benen. “Na de operatie droeg ik twee weken een brace en mocht ik helemaal niets doen”, blikt Vangheluwe terug. “Nadien kreeg ik een reeks oefeningen voorgeschreven, wat later mocht ik weer buiten trainen. In Mere ben ik nog naar de kopgroep kunnen rijden. Ook tijdens het Belgisch kampioenschap in Bertem heb ik me vroeg in de koers laten zien.”

In de tweede van negen ronden raakte de pion van Home Solution-Soenens voorop met Kenneth Caethoven, maar versterking kwam er niet. Nadien kroop hij in een dienende rol en zette hij Davide Bomboi en Trystan Fivé, de snelle mannen van zijn ploeg, zoveel mogelijk uit de wind. En de tricoloretrui bleef ook in de ploeg. In de laatste kilometers was Maarten Verheyen de kwiekste.

Koers winnen

Of Vangheluwe op donderdag 2 september aan de nieuwe Flanders Tomorrow Tour, een UCI-driedaagse voor beloften, begint is nog niet duidelijk. “Ik hoor tot de voorselectie, maar het zou ook kunnen dat ik op zondag 5 september de Omloop Het Nieuwsblad zal rijden”, gaat Vangheluwe verder.

Driedaagse zou conditie paar procentjes kunnen opkrikken

“De definitieve selecties moeten nog worden samengesteld. De Omloop Het Nieuwsblad, een manche van de Road Series voor beloften, heeft toch iets meer aanzien. Maar een driedaagse zoals de Flanders Tomorrow Tour rijden zou mijn conditie nog een paar procentjes kunnen opkrikken. Ik zie wel wat de ploegleiding beslist. Het enige waar ik dit seizoen nog op reken, is ergens een koers winnen. Ik denk dat de achterstand die ik opliep door anderhalve maand te moeten toekijken intussen zo goed als weggewerkt is”, besluit de 20-jarige Meulebekenaar.

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.