Victor Vercouillie goed op dreef na inloopperiode: “Conditie gaat almaar in stijgende lijn”

Victor Vercouillie kijkt uit naar de Flanders Tomorrow Tour. (gf)
Redactie KW

Victor Vercouillie had in het begin van het seizoen wat inlooptijd nodig, maar is intussen aan een goede campagne als eerstejaarsbelofte bezig. Volgende week vrijdag zou hij voor eigen volk kunnen koersen in Beveren-Leie, maar door zijn deelname aan de driedaagse Flanders Tomorrow Tour lukt dit niet.

“De eerste anderhalve maand was het toch wat koffiedik kijken. Ik was al blij dat ik m’n wedstrijden kon uitrijden. De afgelopen weken gaan de prestaties echter in stijgende lijn. Het begon met een tiende tijd op het West-Vlaams kampioenschap tijdrijden en vanaf de wedstrijd in Rumbeke was ik echt vertrokken. Ik kon mee in de aanval gaan en kreeg het gevoel dat ik de wedstrijd echt onder controle had. Dat kon ik dan doortrekken in het provinciaal kampioenschap in Moorslede, waar ik mee was in de kopgroep en als negende kon finishen. In de Ronde van Oost-Vlaanderen kon ik een twintigste stek in het algemene klassement behalen, dus de vorm zit echt goed.”

Minder BK

Afgelopen weekend reed de renner van Dovy Keukens-FCC nog het Belgisch kampioenschap in Bertem, waar het evenwel wat minder ging. “Op zich had ik wel een goed gevoel, maar toen het na drie ronden serieus begon te regenen, raakte ik achteraan verzeild en was het moeilijk om nog op te schuiven. Toen er in de laatste ronde nog een breukje ontstond door een valpartij, zat er niet veel meer op dan gewoon binnen te bollen.”

niet te veel verwachten

Volgende vrijdag zou Victor voor eigen volk kunnen koersen in een wedstrijd waarnaar hij als kind al ging kijken, maar laat dat nu net samenvallen met de Flanders Tomorrow Tour, een nieuwe driedaagse voor beloften met ritten in en rond Poperinge, Staden, Koksijde en Handzame. “Het is natuurlijk jammer voor de koers in Beveren-Leie, maar zo’n mooie ervaring als een driedaagse, dat wil je niet laten schieten”, verklaart hij. Zijn ambitie is om gedurende de rest van het seizoen nog beter te worden, zich geregeld te tonen en hier en daar nog een paar mooie uitslagen mee te pikken. “Maar ik wil me er ook voor behoeden om te veel verwachtingen te hebben, want dan kan je wel eens snel teleurgesteld zijn. Dus liever niet te veel verwachten om dan aangenaam verrast te worden”, besluit de 18-jarige belofterenner.

(Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.