Nieuwe Flanders Tomorrow Tour (van 2 t.e.m. 4 september) voorgesteld: “Hopen stiekem wereldkampioen af te leveren”

De organisatoren van de Flanders Tomorrow Tour netjes op een rijtje in het stadhuis van Poperinge (foto Michael Depestele)
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Dinsdagavond werd in Poperinge met veel trots de nieuwe Flanders Tomorrow Tour voorgesteld, een driedaagse rittenkoers voor beloften van 2.2-niveau. Een sterk deelnemersveld dus en een parcours door de hele provincie.

En die fierheid is wat ons betreft niet meer dan terecht. De Flanders Tomorrow Tour is een nieuwe wedstrijd op de kalender, maar wel één die aanknoopt met oude tradities. De eerste rit, met start en aankomst in Poperinge, is meteen de zwaarste met een lus door het Heuvelland. Daarbij moeten de renners twee keer over de Kemmelberg. De tweede etappe is dan weer een knipoog naar de klassieker Gent-Staden. De derde rit is een tijdrit in Koksijde en de slotrit is thuiskomen in Handzame, waar je vroeger nog de Handzame Classic had. “Natuurlijk zijn we heel tevreden met het parcours”, vertelt Bert Pattyn, voorzitter van de organiserende Krekedalvrienden. “En ook onze partners en de steden moet ik bedanken. Zij weten wat koers is. Het wordt zeker en vast een mooie wedstrijd. Stiekem dromen we er zelfs van om de toekomstige wereldkampioen bij de beloften te kunnen afleveren.” (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.