https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kenneth Verstegen wil progressie bevestigen: “Goede benen, maar niet te zien in uitslagen”

Kenneth Verstegen heeft de overstap naar de beloften vlot verteerd. (Foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Afgelopen weekend stond Kenneth Verstegen aan de start van het BK, maar een 71ste plaats in de buik van het peloton was niet waarvoor hij naar Bertem was afgezakt. De belofterenner verteerde de overstap naar de beloften vrij goed, maar wacht nog op een bevestigend resultaat. In de Flanders Tomorrow Tour krijgt hij alvast een nieuwe kans.

Voor zijn prestatie op het BK moet Verstegen niet lang naar een verklaring zoeken. “Slechte benen. Ik raakte geen meter vooruit”, is de renner uit Beerst eerlijk. “Eigenlijk is het mijn eigen schuld. Ik wilde per se nog de andere wedstrijd in de voormiddag volgen in plaats van de nodige rust te nemen. Dat heeft me de das omgedaan, want van bij de start liepen de benen vol.”

Nochtans kon Verstegen na enkele sterke prestaties in onder andere de Ronde van Oost-Vlaanderen met vertrouwen starten. “Bij de favorieten rekende ik me bijlange niet. Maar als het in de wedstrijd zou stilvallen, kon ik in een goede dag wel iets geprobeerd hebben. Alleen was dat met de benen van afgelopen weekend niet mogelijk.”

Iedereen in topvorm

De renner van Dovy Keukens-FCC kan normaal gezien wel de nodige regelmaat aan de dag leggen. “Ik kan vrij goed mijn niveau aanhouden. De overstap naar de beloften heb ik ondertussen vlot verteerd. Sinds midden juli voel ik me echt goed. Alleen volgen de resultaten voorlopig niet en dat wringt wel wat”, zucht hij. “In Rumbeke wint wel nog een ploegmaat, maar ik voelde me zelf een van de sterksten in koers. De meeste renners konden er niet langer dan een ronde voorop blijven, terwijl ik het drie ronden volhield, maar niet op het juiste moment. Het zit voorlopig niet echt mee. Ik kan de koers mee maken, maar een goed resultaat is er naar mijn zin nog niet uitgekomen. Het is ook wel anders koersen dit jaar. Iedereen is in topvorm in dezelfde periode en dat maakt het voor mijn type renner, zonder echte sprint of goede positionering, extra moeilijk.”

Vooral de rit rond het Heuvelland spreekt me aan

Volgende week staat er met de Flanders Tomorrow Tour, een UCI 1.1-koers, een hoog aangeschreven wedstrijd op het programma van de belofterenner. “Het is een heel interessant parcours. Vooral de eerste rit in Poperinge rond het Heuvelland spreekt mij enorm aan. Voor langere trainingsritten zijn dit steevast mijn wegen. Ze liggen me goed en ik vertoef er ook enorm graag. Ik hoop mij daar zeker te tonen, al zal het niet makkelijk zijn gezien de concurrentie. Onder andere Jumbo-Visma en FDJ komen langs met hun opleidingsploegen. Dat is toch een stevige kwaliteitsinjectie. Dit weekend zal ik eerst nog de Memorial Bjorg Lambrecht rijden en daarna is het uitkijken wat er mogelijk is.”

(Loïc Richet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.