Justin Houtekier moet op zoek naar nieuwe ploeg: “Me zoveel mogelijk tonen in de komende interclubs”

Voor Justin Houtekier komen er nog enkele mooie koersen aan. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Voor Justin Houtekier is het seizoen er eentje met gemengde gevoelens. Op zich is de vorm redelijk goed, maar hij komt toch net iets te kort om mee te doen voor de overwinning. De komende weken wil hij zich zoveel mogelijk tonen, want voor volgend seizoen moet hij op zoek naar een nieuwe club.

“Het seizoen verloopt wel redelijk, maar zeker niet schitterend. Hier en daar kom ik gewoon iets te kort. Zo ook op het Belgisch kampioenschap, vorig weekend in Bertem. Ik had gehoopt dat de koers zwaarder ging zijn, want op zich was het parcours wel lastig genoeg. Drie grote ploegen hebben echter de hele koers gecontroleerd, waardoor alles nagenoeg samen is gebleven. Ik had toen ook geen zin om nog risico’s te nemen in de sprint, dus ik ben gewoon binnengebold met het peloton.” Toch zijn er hier en daar ook wat opstekers voor de derdejaarsbelofte, zoals een achtste stek op het provinciaal kampioenschap in Moorslede. “Het PK was volgens mij zelfs een van de zwaarste wedstrijden die ik al gereden heb. Ik denk zelfs dat er nog meer in zat, mocht het een koers geweest zijn met enkel de West-Vlamingen.” (Het PK werd georganiseerd volgens een ‘open’ formule, waardoor ook renners van andere provincies en landen konden deelnemen, red.)

Gevuld programma

“Anderzijds merk ik wel dat ik doorheen het seizoen almaar beter word. Ik heb blijkbaar toch zo’n anderhalve maand nodig om onder stoom te komen, dus ik hoop dat ik naar het einde van het seizoen toe nog beter kan worden.” Daarom is het programma van de Aalbekenaar voor de komende weken ook goed gevuld. “Vandaag rijd ik het criterium in Rollegem, morgen normaal gezien in Marke en zondag de Memorial Bjorg Lambrecht in Knesselare. Voor mij is het nu zaak om me zoveel mogelijk te tonen, in het bijzonder in de interclubs. Onze ploeg stopt eind dit seizoen, dus ik wil wel de aandacht trekken van de andere clubs”, aldus de renner van Indulek-Doltcini-Derito CT.

Heb liefst een wedstrijd waar je nooit op je gemak zit

De wedstrijden in Rollegem en Marke zijn voor Justin uiteraard zo goed als thuiskoersen. “In Marke krijg ik natuurlijk een lastig parcours voor de wielen geschoven en dat zou in mijn voordeel moeten zijn. Ik heb het liefst dat je zo’n wedstrijd krijgt waar je nooit op je gemak zit. De laatste jaren blijft het zélfs op dat lastige parcours toch grotendeels samen, dus we zullen moeten afwachten hoe het exact zal verlopen”, aldus de student industrieel productontwerp aan Howest Kortrijk.

(Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.