Joran Wyseure hoopt vruchten te plukken van goede wegcampagne: “Wil opnieuw stap voorwaarts zetten”

Joran Wyseure verblijft momenteel op hoogtestage in Livigno. “Het is wel super om hier te kunnen trainen.” (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

De zomer nadert stilaan zijn einde en dat wil ook zeggen dat de veldrijders zich binnenkort kunnen opmaken voor het nieuwe seizoen. Ook Lichterveldenaar Joran Wyseure duikt binnenkort terug het veld in, maar liet zich de afgelopen weken ook op de weg opmerken.

Met enkele top 10-plaatsen, waaronder een tweede plaats in Deinze, en deelnames aan mooie wedstrijden zoals de Ronde van Namen en de Giro della Valle D’Aosta kan de renner van Acrog-Tormans BC tevreden terugblikken op zijn zomer. “Het waren productieve maanden”, beaamt hij. “Het geeft me moraal voor het komende veldritseizoen, wat nog altijd mijn prioriteit blijft. Maar als de kansen zich voordoen, wil ik zeker opnieuw een mooi wegprogramma afwerken. Een goede wegcampagne in functie van het veldrijden zou ideaal zijn.”

In de Giro della Valle D’Aosta kon Wyseure zich op onbekend terrein meten met een sterk deelnemersveld. Dat deed hij met succes. “Echt een superlastige koers met heel veel hoogtemeters en een pak sterke teams. Bovendien had ik nog nooit in Italië gekoerst. Ik ben tevreden dat ik die wedstrijd heb kunnen uitrijden, wat trouwens maar de helft van het peloton gelukt is. Een toffe ervaring die mij zeker ten goede zal komen.”

Hoogtestage in Livigno

Wyseure heeft duidelijk de Italiaanse smaak te pakken. Momenteel verblijft hij in Livigno, waar hij voor de eerste keer op hoogtestage zit. “Opnieuw een nieuwe maar leuke ervaring voor mij. Het is mijn eerste maal dat ik op hoogte ga trainen en ik ben eigenlijk nog nooit zo lang van huis geweest”, lacht hij. “Het is wel super om hier te kunnen trainen, al was het in het begin wat acclimatiseren. Mijn lichaam was de eerste dagen in alle staten en als ik over mijn toeren ging op training, moest ik dat meteen bekopen. Ondertussen gaat het wel vlotter. Ik wissel drie dagen training af met een dag van relatieve rust. Dan doe ik aan core stability of maak ik een wandeling. Ook hiervan hoop ik dan deze winter de vruchten te plukken.”

Nog eens een WK kunnen beleven zou fantastisch zijn

Dat veldritseizoen hervat de Lichterveldenaar op 25 september in Bredene. “Als ik terug thuis ben, pik nog een wegkoers mee om wat snelheid op te doen. Dat zal op 18 september zijn in Eernegem. Daarna begint mijn seizoen.” Specifieke ambities heeft Wyseure niet. Hij wil zich vooral verder ontwikkelen. “Al van bij de nieuwelingen is mijn voornaamste doel om ieder jaar een stap te kunnen zetten ten opzichte van het jaar voordien. Dat is me de laatste jaren ook telkens gelukt en ik hoop, met onder andere deze hoogtestage, dat nu opnieuw te kunnen doen. Vorig jaar mocht ik ook voor het eerst proeven van het wereldkampioenschap. Het zou fantastisch zijn om daar terug bij te kunnen zijn, maar dat ligt natuurlijk niet enkel in mijn handen. Een WK blijft speciaal. Het is een ervaring die ik zeker opnieuw wil beleven”, besluit de 20-jarige belofte.

(Loïc Richet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.