Geen thuiskoers in Hooglede voor belofte Arthur De Neve: “Niet elk jaar een WK in België”

Arthur De Neve rijdt zaterdag een kermiskoers en is zondag in Leuven. © GINO COGHE foto Coghe
Redactie KW

In het centrum van Hooglede organiseert Youri Bultynck zondag twee klimcriteriums. Op een rondje van 3,5 kilometer doen junioren 18 keer de klim richting kerk, elites en beloften 22 maal.

Eerstejaarsbelofte Arthur De Neve (Indulek-Doltcini-Derito) had zich ingeschreven, maar start niet. “Ik had heel graag deelgenomen, maar in het leven is er meer dan koers”, zegt de 19-jarige kerel uit Gits. “Ik heb met enkele andere renners afgesproken om zondag in Leuven het wereldkampioenschap voor profs te volgen. Om te supporteren voor de Belgen. Het is een WK in eigen land. We kunnen niet elk jaar naar zo’n evenement. Toch ga ik dit weekend koersen. Zaterdag trek ik naar de kermiskoers in Varsenare. Zo zal ik toch koersritme opdoen.”

Voor een studerende eerstejaarsbelofte was het geen makkelijk seizoen. Toen competitie opnieuw mocht, was de examenperiode volop aan de gang. Zo ook voor Arthur, die in Gent bedrijfsmanagement studeert. “Ik had de indruk dat mijn conditie in april redelijk goed was, maar ik heb geleerd dat je niet mag stilvallen. In juni heb ik nog genoeg kunnen trainen, maar ik had herexamens. Die volgen heel kort op elkaar, waardoor er weinig of geen tijd was om te trainen. Hervatten was niet eenvoudig. Afgelopen weekend ging het weer wat beter.”

Daags na zijn uitstap naar Leuven hernemen de lessen. De Neve koerst ook nog in Lichtervelde en sluit het seizoen af met de manche van de Road Series in Rollegem (23/10) of de interclub in Ichtegem (24/10). Indulek-Derito-Doltcini, zijn Oost-Vlaamse ploeg, houdt eind dit jaar op te bestaan. “Ik heb contact met de Molenspurters Meulebeke en hoop er terecht te kunnen.” (HF)

Zondag 26 september in Hooglede: junioren om 14 uur, ezc en beloften om 16 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.