https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Florian Vermeersch pakt brons in tijdrit bij beloften, goud voor Price-Pejtersen

Florian Vermeersch snelde naar de bronzen medaille. © BELGA/DAVID STOCKMAN
Bron: Belga

De Deen Johan Price-Pejtersen heeft maandag de tijdrit bij de beloften gewonnen op het WK wielrennen in Brugge. Florian Vermeersch pakte brons, het zilver ging naar de Australiër Lucas Plapp.

De 22-jarige Price-Pejtersen kroonde zich tot wereldkampioen door de 30,3 kilometer tussen Knokke-Heist en Brugge af te leggen in 34’29”75.

Daarmee was hij 10”24 sneller dan Plapp. Vermeersch, die op het podium mikte, werd derde op 11”39. Jenno Berckmoes eindigde op de 22ste plaats.

Opvolger van Bjerg

Price-Pejtersen is de opvolger van zijn landgenoot Mikkel Bjerg, die in 2019 voor het derde jaar op rij de wereldtitel bij de beloften pakte. Vanwege de coronapandemie werd vorig jaar het WK tijdrijden bij de beloften geannuleerd.

Het was de Amerikaan Magnus Sheffield die de eerste richttijd neerzette, net op de dag dat Ineos Grenadiers zijn transfer bekendmaakte bij het grote publiek. Sheffield reed een sterke chrono, maar startte te snel, zo bleek later op de dag en viel compleet stil op het eind.

Topfavoriet Plapp

De Australiër en topfavoriet Lucas Plapp, ook volgend jaar bij Ineos, nam zijn plaats op de hotseat over en knalde naar een toptijd. Hij dook maar liefst 50 seconden onder de chrono van de Amerikaan die uiteindelijk pas als tiende zou finishen.

Plapp zette een chrono neer van 34’49. Andere hardrijders zoals Ethan Vernon, Mick van Dijke en Filippo Baroncini kwamen niet in de buurt, Florian Vermeersch deed dat wel aan het eerste tussenpunt.

In het slot kwam onze landgenoot nog fel opzetten, maar finaal kwam hij anderhalve seconde te kort voor een plek in de hotseat. Het werd een voorlopige tweede plaats.

De Noor Soren Waerenskjold leek de podiumplek van Vermeersch nog te bedreigen, maar strandde op twee seconden. Op dat moment was Johan Price-Pejtersen nog onderweg.

De Deen begon niet al te voortvarend, maar ontwikkelde meer power in het slot en overklaste de tegenstand. Hij dook tien seconden onder de tijd van de Australiër, goed voor goud, goed voor een gemiddelde van 52,72 km/uur.

Vermeersch zorgt voor de derde Belgische medaille op dit WK na het brons van Evenepoel en het zilver voor Wout van Aert. Eerder kroonde de Deen Price-Pejtersen zich al tot Europees kampioen tegen de klok bij de beloften in 2019 en vorige week ook in Trento.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.