https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerstejaarsbelofte Lawrence Stalpaert op zoek naar evenwicht: “Studies nu belangrijker dan de fiets”

Lawrence Stalpaert reed in Rumbeke even in de aanval. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Lawrence Stalpaert (Gaverzicht-Be Okay) kreeg dit jaar met heel wat verandering te maken. Hij maakte niet alleen de overstap naar de beloften, hij moest zich in dit bijzondere coronajaar ook nog eens zien aan te passen aan het hoger onderwijs.

Lawrence Stalpaert (Gaverzicht-Be Okay) kreeg dit jaar met heel wat verandering te maken. Hij maakte niet alleen de overstap naar de beloften, hij moest zich in dit bijzondere coronajaar ook nog eens zien aan te passen aan het hoger onderwijs.

De Ieperling, die de richting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UGent volgt, werkt momenteel hard aan zijn herexamens. “Bij de start had ik verwacht dat de combinatie met sport beter zou verlopen”, begint hij. “De tijd heeft echter uitgewezen dat ik aanpassing nodig had en tijd moest nemen om alles goed te kunnen verwerken.” Stalpaert koos dit jaar dan ook resoluut voor zijn studies. “Gedurende het jaar kon ik voldoende trainen, maar sinds de examens in juni bleef de fiets meestal aan de kant, met soms weken van slechts acht tot tien trainingsuren. Die basis mis ik wel in wedstrijden. Ik blijf wel positief, want conditioneel gaat het steeds beter. In mijn laatste koers in Rumbeke kon ik zelfs even in de aanval trekken. Door de herexamens moet ik nu echter opnieuw een pauze inlassen.”

Zeker blijven koersen

Wat brengt de toekomst nog voor Stalpaert? “Laat me duidelijk zijn. Ik wil zeker blijven koersen, want ik amuseer me nog altijd op de fiets. Maar ik moet ook realistisch zijn. Grote verwachtingen zoals bij de junioren, waar het koersen op de eerste plaats kwam, moet ik nu temperen. Voor mij is het nu belangrijk om een evenwicht te vinden om naast mijn studies de tijd te vinden voor de fiets.”

Dat evenwicht wil die Ieperling vinden bij een andere ploeg. “Gezien de nieuwe aanpak bij Gaverzicht-Be Okay en mijn situatie is het geen verrassing dat ik de ploeg zal verlaten. Nu kijk ik vooral uit naar een familiale ploeg waar het plezier voorop staat. Volgend jaar hoop ik wat meer wedstrijden te rijden en af en toe eens een uitschieter te behalen. De focus gaat nu echter nog even naar de herexamens en nadien ga ik nog samen met vrienden op vakantie. Midden september hoop ik om opnieuw in competitie te komen.”

(Loïc Richet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.