Björg Vandenbroucke koerst zaterdag voor eigen volk: “Ik moet toegeven dat ik toch wat stress heb”

Björg Vandenbroucke rijdt zaterdag voor het eerst voor eigen volk. (foto GC) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Zaterdag rijdt Björg Vandenbroucke zijn eerste echte thuiskoers in Heestert en dat brengt een zekere spanning met zich mee. Op zich is dat nergens voor nodig, want dit seizoen is de eerstejaarsnieuweling alvast behoorlijk bezig. Zelf vindt hij het wel jammer dat hij af en toe eens door pech achteruitgeslagen werd.

Afgelopen weekend was de renner van Alu Decock-Litubel-WT Waregem nog aan de slag in Beernem, waar hij een 17de plaats behaalde.

“In de openingsfase van de koers werd er echt wel snel gereden en op een gegeven moment ontstond er een klein gaatje door een valpartij. Gelukkig zijn we er met een groepje in geslaagd om de kloof weer dicht te rijden en klaar te zijn voor de pelotonsprint. Daarin finishte ik uiteindelijk als 17de en hield er een goed gevoel aan over”, aldus Björg.

“Als ik het volledige seizoen bekijk, is het wat met gemengde gevoelens. Wanneer ik me kan bewijzen, is het over het algemeen wel goed, maar ik bleef niet echt gespaard van pech. In de kleine twee maanden dat er nu weer koers is, ging ik al twee keer tegen het asfalt. Ook vorig jaar zat het niet altijd mee. Enerzijds was er natuurlijk corona, en anderzijds stond ik na zes koersen al aan de kant met een polsbreuk. Maar goed, pech hoort nu eenmaal ook bij wielrennen.”

Thuiskoers in Heestert

De nieuwelingenkoers in Heestert begin augustus is inmiddels al traditie geworden en voor de plaatselijke renner is het de eerste keer dat hij er kan deelnemen. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik er wat stress voor heb. Gezonde stress weliswaar. De lastigste stukken op het parcours zijn ongetwijfeld de klimmende binnenbaantjes rond de Blinde Kapel. Als er daar wat wind staat, wordt dat geen gemakkelijke klus. Wanneer m’n koers geslaagd zal zijn? In de eerste plaats als ik bij het peloton kan finishen. De rest zien we dan wel.”

Wanneer m’n koers geslaagd zal zijn? In de eerste plaats als ik bij het peloton kan finishen

De komende weken heeft de leerling economie van het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem niet veel bijzonders meer op z’n kalender staan. “Sowieso zal het wel bijna elk weekend koers zijn, maar we moeten wat zoeken om het ook te combineren met de koersen van mijn broer Bjintse, die laatstejaarsaspirant is. Volgend jaar zal dat gemakkelijker zijn. Dan zijn we beiden nieuweling en kunnen we naar dezelfde wedstrijden.”

(Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.