https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belofte Warre Vangheluwe rijdt met de GP Vermarc zijn eerste koers van het seizoen

Warre Vangheluwe wil zich meteen tonen in de GP Vermarc.©GINO COGHE foto Coghe
Warre Vangheluwe wil zich meteen tonen in de GP Vermarc.©GINO COGHE foto Coghe
Redactie KW

Warre Vangheluwe (19) heeft er lang op moeten wachten, maar zaterdag is het zover: zijn eerste koers van het seizoen. En wat voor één! De Grote Prijs Vermarc, een kermiskoers voor profs met onder andere Mark Cavendish, Tim Wellens en Eli Iserbyt aan de start. En tegen hen mag de Meulebekenaar het straks opnemen.

De Grote Prijs Vermarc kan rekenen op een straf deelnemersveld, maar Warre Vangheluwe laat zich daar niet door afschrikken. De tweedejaarsbelofte is de voorbije maanden stevig blijven trainen en weet wat het is om tussen de profs te koersen. “Vorig jaar, nog voor de eerste lockdown, nam ik deel aan de GP de Lillers, een profkoers in Frankrijk”, vertelt Vangheluwe. “En dat ging toen behoorlijk goed: ik werd er twaalfde. Met hetzelfde resultaat zal ik morgen heel tevreden zijn. Het wordt sowieso iets speciaals, als je ziet dat iemand als Mark Cavendish aan de start verschijnt. Maar het zijn in zulke koersen dat we ons moeten tonen, want veel andere kansen hebben we niet. Op 19 mei is er nog Ruddervoorde Koers, maar daarna gaapt er opnieuw een gat zonder competitie. Ik blijf het toch raar vinden: de profs gaan van koers naar koers, maar wij hebben zo goed als niks. Vorig weekend hebben ze zelfs de terrassen heropend, maar de Ardense Pijl werd in extremis afgelast. Zelf was ik niet geselecteerd ervoor, maar voor mijn ploegmaats was het toch een serieuze domper.”

Hard tegen hard

Ondanks een gebrek aan perspectief heeft de tweedejaarsbelofte van Home Solution-Soenens CT dit jaar niet stil gezeten. Begin maart voelde Vangheluwe zich al klaar om eraan te beginnen en de vorm is er sindsdien zeker niet minder op geworden. “Met dank ook aan de ploeg. Zij hebben er alles aan gedaan om ons gemotiveerd te houden, ook al waren er geen wedstrijden. We hadden bijna ieder weekend een ploegtraining, telkens op een andere plaats. We hebben zowat overal gezeten in België en ik kan je verzekeren dat er snel gereden werd. Het was hard tegen onzacht. Maar dat maakte het net zo mooi. De ploegtraining was zo’n beetje de wedstrijd van de week voor ons. Maar ik ben toch content dat we eindelijk weer echt kunnen koersen. En ik denk dat ik niet de enige zal zijn. Net zoals vorig jaar zal het niveau weer ontzettend hoog liggen, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in.” (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.