https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alessio De Maere wil goede conditie verzilveren: “Heb dit seizoen al veel pech gehad”

De Maere besliste om het wegseizoen toch uit te doen. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsbelofte Alessio De Maere heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn prestatie in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Na heel wat pech hoopt de 19-jarige Gistelnaar zijn prima conditie nu te verzilveren. “Ik heb daarom beslist om het wegseizoen uit te doen en pas later te crossen.”

De Ronde van Oost-Vlaanderen stond al een tijdje met rood aangekruist op de kalender van Alessio De Maere. “Ik wist dat ik daar moest rijden en heb dus bewust opgebouwd naar deze periode. Dat is ook gelukt, al zat er wel meer in.”

In de eerste twee etappes maakte de renner van Gaverzicht-Be Okay meermaals deel uit van een ontsnapping, maar hij miste net de beslissende vlucht. Toch begon hij als vijfde in het jongerenklassement aan de lastige rit in Pollare. “Na drie ronden stond ik al plat. Ik ben dan wel teruggekeerd en heb nog meegesprint voor het rushesklassement. In de zesde ronde reed ik tegelijk vooraan en achteraan plat, waardoor ik de reservefiets van een ploegmaat heb moeten nemen. Echt zuur. Het zit wel vaker tegen dit seizoen, want door pech heb ik ook nog maar drie kermiskoersen kunnen uitrijden.”

In de laatste twee ritten kon De Maere zich enkel nog richten op het rushesklassement. “Maar de trui werd goed beschermd door de ploeg van de leider. Ik eindigde als derde in dat klassement en finishte op de laatste dag ook nog 14de in de sprint.”

Veldrijden

In principe zou de Gistelnaar zich vanaf nu voorbereiden op de veldritwinter. “Dat was de bedoeling, maar maandag heb ik beslist om het wegseizoen toch uit te doen. Het zou dom zijn om deze conditie nu niet te gebruiken. Woensdag doe ik in Oudenburg mee aan de Memorial Danny Jonckheere. Zo’n koers dicht bij de deur is altijd plezant. Daarna volgen hopelijk nog twee interclubs.”

Wellicht start De Maere dan in een tiental veldritten in november en december, waarna hij weer vol op de weg wil focussen. “Vroeger was de weg voorbereiding op de cross, maar tussen de profs is het als belofte echt moeilijk. Toen de B-crossen niet doorgingen, ging ik vorig jaar daarom inderdaad ook een beetje crossen in Frankrijk en Italië. Waarschijnlijk doe ik dat deze winter opnieuw. Ik zou in Italië trouwens ook graag eens meedoen aan een mountainbikemarathon.”

(Adriaan Clynckemaillie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.