Aiko Muylle timmert aan de terugweg: “Kon door een parasiet 10 dagen niet trainen”

Het PK werd voor Aiko een dag om snel te vergeten. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Afgelopen weekend werd in Moorslede het provinciaal kampioenschap voor beloften gereden en voor Aiko Muylle was dat een thuiskoers. Jammer genoeg wouden de benen niet echt meewerken. De eerstejaarsbelofte van WT Decock-Van Eyck-Devos-Capoen moest na een 70-tal km de rol lossen en was na de aankomst zichtbaar ontgoocheld.

“Dit is echt jammer”, vertelt Aiko. “Ik had hier toch wat meer van verwacht, maar het liep niet zoals ik het had gewild. Waarschijnlijk zit mijn ziekte daar voor veel tussen. Ik ben nog maar anderhalve week weer aan het trainen, daarvoor lag ik tien weken stil met een parasiet in mijn darmen. Dat was allesbehalve plezant… Ik zat meer op het toilet dan me lief was en ben misschien wel zo’n drie kg spiermassa verloren. Ik ben voor het PK nog een weekend gaan trainen in de Vogezen en daar voelde ik me best goed, maar koersen is toch nog wat anders. Eigenlijk werd het een dag om vlug te vergeten.”

Ambitieus

De 18-jarige Moorsledenaar was nochtans goed op dreef. In zijn eerste jaar bij de beloften en ezc stond hij meer dan zijn mannetje. “Ik heb inderdaad weinig problemen ondervonden bij de overstap. Bij de junioren wordt er tegenwoordig ook rap gereden en die lange voorbereiding zal ook wel geholpen hebben. We konden veel ploegtrainingen afwerken en met jongens als Kenny Constant en Ciske Aneca in de ploeg is dat zeker een meerwaarde. Je ziet gewoon dat zij wat meer kunnen. Ik hoop nu vooral snel mijn goede benen terug te vinden en wie weet zit er dan wel nog een top 10 of zelfs top 5 plaats in. Dat is ambitieus, maar daar is wat mij betreft niks mis mee”, besluit Aiko Muylle. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.