Nog één keer knallen voor Loïc Vanlaere

Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Nog één keer knallen, daarna zit het wegseizoen voor Loïc Vanlaere er op en is het alweer uitkijken naar het veldritseizoen. Maar eerst nog het Belgisch kampioenschap in Hoogstraten zondag en daar start de 13-jarige Beernemnaar niet zonder doel.

“Het zou leuk zijn mocht ik iets voor mijn ploegmaat Zeno Durie kunnen betekenen”, vertelt Loïc. “Zeno is echt een steengoede renner en dit seizoen alweer uitstekend op dreef. Hij pakte al vier overwinningen, geloof ik, en werd onder andere provinciaal én Belgisch kampioen tijdrijden. Als hij zondag de nationale titel op de weg pakt, volgt er zeker een klein feestje.”

uitkijken naar veldritseizoen

Ook zelf mag Vanlaere op een knap wegseizoen terugblikken. Hij behaalde twee podiumplaatsen en werd afgelopen weekend nog knap zevende in Westkerke. “En dat met slechte benen”, lacht Loïc. “Ik ben eigenlijk heel tevreden over mijn wegseizoen, maar kijk toch al uit naar het veldritseizoen. Crossen is nog altijd hetgeen ik het liefste doe. En het is al een hele tijd geleden, want vorig jaar heb ik geen enkele veldrit kunnen rijden. Eerst was ik out met een gebroken arm. Dat was wel een beetje mijn eigen schuld, ik was van de trampoline gevallen. Dat was niet echt slim. (lacht) En daarna waren er geen crossen door corona. Zo werd het een wel heel lange periode zonder veldritten, maar vanaf september kan ik er eindelijk weer invliegen. Als ik van pech en blessures gespaard blijf tenminste”, knipoogt de enthousiaste renner van het Young Cycling Team Middelkerke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.