Aspiranten sprinten voor de zege in Zerkegem

1. Willems Sander 2. FLAJS Tobias 3. DEPOORTER Liam. © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Het tweede luik van de wielernamiddag in Zerkegem bestond uit een drieluik voor aspiranten van 12, 13 en 14 jaar.

Bij de aspiranten 12 jaar vertrokken er 16 renners in Zerkegem voor 8 ronden met in totaal 21.3 km. Er was weinig animatie in de wedstrijd en alles draaide uit op een massaspurt. Het was Sander Willems uit Assenede die de snelste was voor Tobias Flajs en Lian Depoorter.

1. LIPPENS Brent 2. COTTIGNIES Kyano 3. VANDENBULCKE Bas.
1. LIPPENS Brent 2. COTTIGNIES Kyano 3. VANDENBULCKE Bas. © GINO COGHE Foto Coghe

31 renners vertrokken de start bij de 13-jarigen, die 10 ronden aflegden voor een afstand van 27 km. De opmerkelijkste prestatie kwam er van West-Vlaams kampioen Kyano Cottignies die achterop raakte met kettingproblemen en toch in de laatste ronde kon aansluiten bij de groep en mee sprintte voor de zege.

Op vier ronden van het einde probeerde Louis Claus nog een vlucht op te zetten naar alles kwam samen voor de spurt. Brent Lippens uit Eeklo was de snelste voor Kyano Cottignies (Emelgem) en Bas Vandenbulcke (Leke).

1. VAN CANNEYT Siebe 2. BRUYNOOGHE Mathis 3. HUYCH Len.
1. VAN CANNEYT Siebe 2. BRUYNOOGHE Mathis 3. HUYCH Len. © GINO COGHE Foto Coghe

Het sluitstuk van een geslaagde namiddag waren de asprinten 14 jaar met 33 deelnemers waaronder zeven meisje (13 ronden voor 35.1 km). Niemand slaagde erin weg te rijden mede door het hoge tempo van Mathis Bruynooghe, Siebe Van Canneyt en jawel Auke De Buysser.

1. DE BUYSSER Auke 2. Gheysens Zita 3. DE KEYSER Hannah.
1. DE BUYSSER Auke 2. Gheysens Zita 3. DE KEYSER Hannah. © GINO COGHE Foto Coghe

In een spurt met een ruime groep was Siebe Van Canneyt uit Knesselare de snelste voor Mathis Bruynooghe (Gits) en Lenn Huych. Bij de meisjes was de zege voor Auke De Buysser (Knesselare) voor Zita Gheyens (Izegem) en Hannah De Keyser (De Panne)

(GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier