Arthur Clauw wint massasprint bij nieuwelingen

Arthur Clauw (midden) werd na zijn zege omringd door Storm Berton (tweede van rechts) en Milan Bral (links) die derde werd. © WO
Redactie KW

Voor de Grote Artevelde prijs voor nieuwelingen op zondag 25 juli in Westrozebeke kwamen 66 renners opdagen.

Het werd een open wedstrijd aangezien er onder de deelnemers met Storm Berton slechts één renners aan de start stond met een overwinning op zijn naam.

De grotere namen stonden immers aan de start van het Belgisch kampioenschap. De wedstrijd brak nooit echt open. Bij het ingaan van de slotronde was er nog een fikse tempoversnelling van Maxime Coudron, Bert Coppens en Arthur Clauw maar dat was een maat voor niets.

De spurt met nog een peloton van een kleine vijftig renners groot, werd van ver aangevat door Arthur Clauw. De Roeselarenaar hield dan ook zijn naaste belager Storm Berton met anderhalve lengte achter zich. Milan Bral, Sjoerd Bijlsma (Nederland) en Brian Peeters werden derde, vierde en vijfde.

“Ik probeerde het enkele keren op de helling onderweg maar bij de afdaling kwam het peloton telkens terug” aldus winnaar Clauw. “ Ik gokte dan op de spurt en had er alle vertrouwen in dat ik de klus kon klaren en zo bleek het ook. Ik ben uiteraard gelukkig en nu maar hopen dat er nog enkele zeges mogen bijkomen.”

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier