Met Jesse Vandenbulcke, Mieke Docx, Ann-Sophie Duyck en Julie Van De Velde sneden vier rensters de finale aan, al deed Docx op het einde niet meer mee voor de knikkers. Vandenbulcke zette haar sprint van erg ver in, maar ze hield haar inspanning vol en kwam net voor Duyck als eerste over de meet. Duyck behaalde de voorbije vijf jaar telkens de Belgische tijdrittitel. Die moest ze donderdag echter afstaan aan Lotte Kopecky.

Al vrij snel vormde zich een kopgroep met twaalf rensters: Julie Van De Velde, Mieke Docx, Jesse Vandenbulcke, Fien Delbaere, Ann-Sophie Duyck, Ditte Lenseclaes, Tiana Troch, Lies De Vleminck, Lynn Marien, Karen Verhestraeten, Britt Knaven en Laura Verdonschot. Het bleef ongemeen hard gaan en in het eerste wedstrijduur werden 40 kilometer afgelegd. De verstandhouding bij het leidende dozijn was opperbest, ze boekten een maximale voorsprong van 4 minuten op het peloton.

Met nog vier ronden van elk 15,6 kilometer voor de boeg was de achterstand van de grote groep gezakt naar 3:45. Dat was het sein voor Lotte Kopecky en Jolien D'hoore om even voor het peloton uit te rijden, maar lang duurde deze actie niet. De warmte was er te veel aan voor Tiana Troch en Lies De Vleminck, terwijl Mieke Docx ging aanvallen vanuit de kopgroep. Docx werd snel weer tot de orde geroepen en de tien leidsters kregen op 40 kilometer van de finish een groepje met Kelly Druyts, Kaat Hannes, Ellen Van Loy en Shari Bossuyt in achtervolging. Zij raapten onderweg Lies De Vleminck op, maar deze moest na verloop van tijd ook dit groepje laten rijden.

De tien leidsters begonnen aan de voorlaatste ronde met een voorsprong van 2:35 op het viertal met oud-kampioene Kaat Hannes. Het peloton volgde daar op 3:10. Met nog 22 kilometer voor de boeg trokken Docx, Vandenbulcke, Van De Velde en Duyck in de aanval. Zij mochten de slotronde aansnijden met een voorsprong van 55 seconden op hun vroegere metgezellen. Een verbrokkeld peloton volgde dan al op 2:30, de laureate mocht in het groepje met vier gezocht worden. Van De Velde ging op 8 kilometer voor de finish versnellen en meteen was dit de aanzet van tal van weinig succesvolle demarrages om een sprint met vier alsnog te ontlopen. Vandenbulcke versnelde al op 500 meter van de finish, zag Duyck fiks naderen maar haalde het toch.

Vorig jaar won Annelies Dom voor Valerie Demey en Sanne Cant.

(Belga)

Met Jesse Vandenbulcke, Mieke Docx, Ann-Sophie Duyck en Julie Van De Velde sneden vier rensters de finale aan, al deed Docx op het einde niet meer mee voor de knikkers. Vandenbulcke zette haar sprint van erg ver in, maar ze hield haar inspanning vol en kwam net voor Duyck als eerste over de meet. Duyck behaalde de voorbije vijf jaar telkens de Belgische tijdrittitel. Die moest ze donderdag echter afstaan aan Lotte Kopecky.Al vrij snel vormde zich een kopgroep met twaalf rensters: Julie Van De Velde, Mieke Docx, Jesse Vandenbulcke, Fien Delbaere, Ann-Sophie Duyck, Ditte Lenseclaes, Tiana Troch, Lies De Vleminck, Lynn Marien, Karen Verhestraeten, Britt Knaven en Laura Verdonschot. Het bleef ongemeen hard gaan en in het eerste wedstrijduur werden 40 kilometer afgelegd. De verstandhouding bij het leidende dozijn was opperbest, ze boekten een maximale voorsprong van 4 minuten op het peloton. Met nog vier ronden van elk 15,6 kilometer voor de boeg was de achterstand van de grote groep gezakt naar 3:45. Dat was het sein voor Lotte Kopecky en Jolien D'hoore om even voor het peloton uit te rijden, maar lang duurde deze actie niet. De warmte was er te veel aan voor Tiana Troch en Lies De Vleminck, terwijl Mieke Docx ging aanvallen vanuit de kopgroep. Docx werd snel weer tot de orde geroepen en de tien leidsters kregen op 40 kilometer van de finish een groepje met Kelly Druyts, Kaat Hannes, Ellen Van Loy en Shari Bossuyt in achtervolging. Zij raapten onderweg Lies De Vleminck op, maar deze moest na verloop van tijd ook dit groepje laten rijden. De tien leidsters begonnen aan de voorlaatste ronde met een voorsprong van 2:35 op het viertal met oud-kampioene Kaat Hannes. Het peloton volgde daar op 3:10. Met nog 22 kilometer voor de boeg trokken Docx, Vandenbulcke, Van De Velde en Duyck in de aanval. Zij mochten de slotronde aansnijden met een voorsprong van 55 seconden op hun vroegere metgezellen. Een verbrokkeld peloton volgde dan al op 2:30, de laureate mocht in het groepje met vier gezocht worden. Van De Velde ging op 8 kilometer voor de finish versnellen en meteen was dit de aanzet van tal van weinig succesvolle demarrages om een sprint met vier alsnog te ontlopen. Vandenbulcke versnelde al op 500 meter van de finish, zag Duyck fiks naderen maar haalde het toch.Vorig jaar won Annelies Dom voor Valerie Demey en Sanne Cant.(Belga)