Jesse Vandenbulcke nieuwe provinciale kampioene bij de dames juniores

© COGHE GINO
Redactie KW

Jesse Vandenbulcke heeft op het PK tijdrijden voor dames juniores haar favorietenrol waar gemaakt. De renster van Lotto-Belisol Ladies uit Geluwe haalde het voor Saartje Vandenbroucke en Fenna Vanhoutte.

Vandenbulcke werkte de 8 km af in een tijd van 11 minuten en 24 seconden. Daarmee bleef ze haar grootste concurrente, Saartje Vandenbroucke, 21 seconden voor. “Na mijn zege in de testtijdrit in Opoeteren op zaterdag wist ik dat ik veel kans op winst maakte”, aldus Vandenbulcke. “Op voorwaarde dat ik op mijn normale niveau zou presteren. Deze ochtend verkende ik het parcours en stelde ik vast dat er heel veel wind stond, iets wat in mijn voordeel speelt. De tijdrit was wel aan de korte kant. Ik heb het liever iets langer, zoals zaterdag in Limburg waar we 14 km moesten afwerken. In het begin had ik het gevoel dat ik mezelf opgeblazen had, maar eenmaal op de strook zijwind vlotte het almaar beter. Vanaf vrijdag tot en met zondag ben ik aan de slag in de Nederlandse Energiewacht Toer.”

Saartje Vandenbroucke : “Inspanningen kropen in de benen”

Vandenbroucke kon leven met haar zilveren plak. “Jesse was al altijd de betere tijdrijdster. Ik probeer haar gewoon zo goed mogelijk weerwerk te bieden. Gisteren reed ik nog mijn eerste koers tussen de dames elite in Dottenijs. Een echte waaierkoers, waardoor het meteen in stukken uiteenviel en ik in een groepje verzeild raakt. Uiteindelijk kon ik 75 km meerijden. Die inspanningen kropen in de benen, want de opwarming vandaag liep niet zoals gewenst. Toch houd ik een behoorlijk gevoel over aan mijn tijdrit, ook al had ik geen extra versnelling in huis. Ook ik neem eind deze week deel aan de Energiewacht Toer in Nederland, een sterk bezette rittenkoers met 15 nationale selecties. Vrijdag beginnen we eraan met een ploegentijdrit.”

Fenna Vanhoutte : “Voor mij is deze bronzen plak geen verrassing”

Fenna Vanhoutte was een tevreden derde. “Vorig jaar reed ik minder tijdritten. Alleen op het PK was ik aan de slag, maar toen was ik ziek en vlotte het voor geen meter. Voor mij is deze bronzen plak geen verrassing. Vorige week schreven jullie mij nog af als kandidaat voor het podium en dat motiveerde me nog meer om er helemaal voor te gaan. Komend weekend rijd ik de regionale wedstrijden in Zwevezele en Haaltert. Ik bekijk het als eerstejaars van koers tot koers.”

Uitslag

1. Jesse Vandenbulcke (8 km in 11’24”), 2. Saartje Vandenbroucke (0’21”), 3. Fenna Vanhoutte (0’32”), 4. Lynn Depuers (0’56”), 5. Jana Teirlinck (1’04”), 6. Ine Allaert (1’19”), 7. Chenice Verhoye (1’27”), 8. Axelle Bellaert (1’28”), 9. Lara Defour (1’33”), 10. Isabel Vandewalle (2’09”), 11. Bonnie Delanote (2’13”), 12. Olivia Gadenne (2’32”), 13. Melissa Gardin (3’00”).

(TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier