Jens Keukeleire wil rotjaar snel achter zich laten

© BELGA
Redactie KW

Jens Keukeleire kende een moeilijk debuut bij zijn nieuwe ploeg Lotto Soudal. De dertigjarige Bruggeling kampte met ziekte in het voorjaar en viel uit de Tour in de kasseirit. Hij hoopt in zijn tweede jaar bij de Belgische formatie opnieuw te tonen wat hij in zijn mars heeft.

Keukeleire maakte na een jarenlang Australisch verblijf vorig seizoen de overstap naar Lotto Soudal. Hij werd naast Tiesj Benoot de kopman in het Vlaamse voorjaar, maar ziekte dwarsboomde zijn plannen en hij miste heel wat wedstrijden, zo ging Dwars Door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en ook de Ronde van Vlaanderen aan hem voorbij. Hij maakte pas zijn rentree in Parijs-Roubaix. Wel won de West-Vlaming voor het tweede jaar op rij de Baloise Belgium Tour eind mei en bereidde hij zich nadien met veel ambitie voor op de Tour de France. Daar raakte hij betrokken in de valpartij in de rit naar Roubaix die ook Richie Porte de Tour kostte en moest hij daags nadien huiswaarts keren met een knieblessure.

Koers maken

De winnaar van een Vueltarit in 2016 startte met veel goesting aan het nieuwe seizoen. “Ja, ik ben echt enorm hongerig naar 2019“, geeft hij toe, “ik wil dit rotjaar zo snel mogelijk achter me laten en in 2019 graag eens gespaard blijven van pech en ziekte. Dit voorjaar wil ik niet opnieuw in de zetel beleven, maar mee koers maken, tonen dat ik progressie heb gemaakt.”

Tiesj Benoot won het voorbije jaar de Strade Bianche. Staat die nu wat hoger in de pikorde? “Voor mij verandert dat niet veel”, zegt hij daarover, “ik wist altijd al dat Tiesj grote koersen kon winnen. Hij is ook een sterkere renner dan ik, maar ik heb zeker ook mijn plaats naast hem in de ploeg. Je kan maar beter meerdere troeven hebben en ik kan zeker ook mijn rol spelen, in die voorjaarswedstrijden en wellicht ook een paar keer in de trein van Caleb Ewan (zijn oud-ploegmaat ook bij Orica, red), al zal ik er wel geen vaste pion zijn.”

Sierra Nevada

Net zoals het voorbije seizoen start Keukeleire het nieuwe jaar op Zuid-Amerikaanse bodem met de Ronde van San Juan in Argentinië eind januari. “Dat bleek een goede ervaring en wil ik ook nu herhalen. Nieuw is wel dat ik daarna op hoogtestage trek naar de Sierra Nevada in februari, samen met Tiesj Benoot (die zo’n stage ook het voorbije jaar inlaste na Argentinië, red) en Jelle Wallays. In het verleden heb ik al altijd goed gereageerd op hoogtestages die ik afwerkte in mei, nu gaan we dat ook eens proberen in de winter. Vervolgens staat het openingsweekend op het programma met de Omloop Het Nieuwsblad. Kuurne rijd ik niet, de GP Samyn wel. Vervolgens de Strade Bianche en Tirenno-Adriatico. Daarna moeten we het programma nog eens bekijken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier