Jens Keukeleire is ambassadeur van aankomstplaats Brugge bij tijdrit WK wielrennen

Jens Keukeleire, in het gezelschap van burgemeester Dirk De Fauw en schepen Franky Demon tijdens zijn aanstelling als WK-ambassadeur.©Davy Coghe Davy Coghe
Jens Keukeleire, in het gezelschap van burgemeester Dirk De Fauw en schepen Franky Demon tijdens zijn aanstelling als WK-ambassadeur.©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De Brugse profwielrenner Jens Keukeleire werd officieel aangeduid als ambassadeur om de stad Brugge te vertegenwoordigen in de aanloop naar de tijdritten van het WK wielrennen. Brugge fungeert daarvoor van 19 tot en met 22 september als aankomstplaats. De stad zoekt intussen nog een pak vrijwilligers om alles mee in goede banen te leiden.

De stad Brugge moest het niet ver zoeken voor de keuze van een ambassadeur om de stad te vertegenwoordigen in aanloop naar de tijdritten van het WK wielrennen. Met Jens Keukeleire beschikt Brugge over een eigen profwielrenner die de voorbije jaren toch enkele mooie prestaties liet optekenen.

Brugge fungeert met het grote evenementenplein ‘t Zand zoals bekend als aankomstplaats voor de tijdritten van het WK van 19 tot en met 22 september. “Het WK tijdrijden, dat aankomt in ‘mijn’ Brugge, het is toch iets bijzonders”, zegt Keukeleire. “Ik ben opgegroeid in de wijk Kristus-Koning en nu woon ik in deelgemeente Sint-Andries, vlakbij de Smedenpoort en dus helemaal niet ver van de binnenstad. Net zoals zoveel Bruggelingen woon ik hier enorm graag. Het is voor mij dan ook een hele eer om gevraagd te zijn als WK-ambassadeur.”

Promotie

Schepen van Sport Franky Demon (CD&V) is blij dat de wielrenner zonder aarzelen heeft toegezegd. “We hebben de prestaties van Jens altijd op de voet gevolgd en vinden het een eer dat hij ons nu wil vertegenwoordigen en zijn ervan overtuigd dat hij dat met evenveel passie zal doen als dat hij koerst”, aldus de sportschepen.

“Voor deze organisatie zijn we op zoek naar maar liefst 2.000 vrijwilligers per dag”

“Het is de bedoeling dat Jens, uiteraard afhankelijk van zijn agenda, aanwezig zal zijn op allerhande evenementen die aan het WK gelinkt zijn”, vult burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aan. “Van wielerritten tot activiteiten om de Bruggelingen op de fiets te krijgen. Daarbij kan hij tegelijkertijd zowel het WK als de stad Brugge promoten.”

Oproep naar vrijwilligers

Het stadsbestuur maakte van de lancering van de ambassadeur gebruik om een oproep te doen naar vrijwilligers, véél vrijwilligers, om het evenement in Brugge mee in goede banen te leiden. “Om van dit WK een grandioos succes te maken in de stad en de regio is de organisatie samen met de stad Brugge op zoek naar maar liefst 2.000 vrijwilligers per dag”, zegt schepen Franky Demon. “Er zijn heel wat uiteenlopende taken voor de vrijwilligers, zoals chauffeur, seingever, administratieve ondersteuner, accreditaties controleren, parkingsteward,…”

Wie alleen of als club of vereniging deel wil uitmaken van dit unieke wielerfeest en wil bijdragen tot het promoten van de wielersport kan zich registreren via de website van de 2021 UCI Road World Championships. Daar vindt men ook alle info over het competitiegebeuren: www.flanders2021.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten