Jens Keukeleire gelooft in ritwinst in openingsetappe Tour de France

Jens Keukeleire gelooft in ritwinst voor zijn team in de openingsetappe. © belga
Redactie KW

Het peloton maakt zich zaterdagmiddag voor het koninklijk paleis in Brussel stilaan op voor de geneutraliseerde start van de openingsetappe in de 106e Ronde van Frankrijk. Een rit van bijna tweehonderd kilometer, die meer dan waarschijnlijk zal eindigen in een massasprint voor het Kasteel van Laken.

Lotto Soudal heeft daarvoor met Caleb Ewan een potentiële winnaar in huis. De Australiër krijgt als voornaamste concurrenten Dylan Groenewegen, Elia Viviani en Peter Sagan. “Zonder pech gaan we er dichtbij zitten vandaag”, vertelde Bruggeling Jens Keukeleire in de paddock.

“Dat de laatste rechte strook niet vlak is, speelt in ons voordeel. Caleb is niet iemand die een lead-out nodig heeft van zes man, die elk zijn beurt doet en hem dan afzet. Hij moet gewoon in een goed wiel geraken en zo fris mogelijk die laatste kilometer induiken en dan is hij een van de snelsten. Hij is heel goed in vorm.”

Voor het overige dreigt het vooral een nerveuze bedoening te worden in de openingsrit. “Voor iedereen is het een belangrijke dag, ook voor ploegen die hier met een klassementsrenner staan. Het is altijd nerveus en zeker vandaag, want er zitten toch een paar hindernissen in het parcours. Maar ons grootste objectief hier is een etappe winnen met Caleb en vandaag worden we al direct voor de leeuwen gegooid, het zal direct werken worden.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier