Keukeleire is in het algemeen klassement een rang teruggezakt naar de derde plaats en volgt nu op 22 seconden van leider - en wellicht eindlaureaat - Mike Teunissen.

"Ik heb een blunder begaan. Een domme, heel domme fout", begon Keukeleire. "Ik moest in volle finale meer gevochten hebben voor mijn plaats en me in het wiel van Mike Teunissen genesteld hebben. Maar ik zat te ver. In de laatste kilometer gebeurde waarvoor ik vreesde. Drie mannen reden weg en ik zat dus te ver. Ik kan het werk van mijn teamgenoten niet afmaken en daar ben ik heel boos en ontgoocheld om."

Op 31 kilometer van de finish had Jens Keukeleire aangevallen en hij spaarde zijn energie niet. "Die versnelling heeft er niet voor gezorgd dat ik niet win vandaag", aldus de kopman van Lotto Soudal. "Ik verloor daardoor niet te veel krachten. Ik wou enkel de benen eens testen. Neen, ik kan mezelf wel voor de kop slaan. Ik moest dat wiel van Teunissen gepakt hebben en me niet laten wegdrummen hebben door anderen. We behalen met de ploeg geen loon naar werken. Dat is heel jammer en mijn fout. Let wel, ik zeg niet dat ik Mike Teunissen zeker zou geklopt hebben in de sprint als ik in zijn wiel had gezeten, maar het had me alvast wel de mogelijkheid gegeven om me met hem te meten."

(Belga)

Keukeleire is in het algemeen klassement een rang teruggezakt naar de derde plaats en volgt nu op 22 seconden van leider - en wellicht eindlaureaat - Mike Teunissen."Ik heb een blunder begaan. Een domme, heel domme fout", begon Keukeleire. "Ik moest in volle finale meer gevochten hebben voor mijn plaats en me in het wiel van Mike Teunissen genesteld hebben. Maar ik zat te ver. In de laatste kilometer gebeurde waarvoor ik vreesde. Drie mannen reden weg en ik zat dus te ver. Ik kan het werk van mijn teamgenoten niet afmaken en daar ben ik heel boos en ontgoocheld om."Op 31 kilometer van de finish had Jens Keukeleire aangevallen en hij spaarde zijn energie niet. "Die versnelling heeft er niet voor gezorgd dat ik niet win vandaag", aldus de kopman van Lotto Soudal. "Ik verloor daardoor niet te veel krachten. Ik wou enkel de benen eens testen. Neen, ik kan mezelf wel voor de kop slaan. Ik moest dat wiel van Teunissen gepakt hebben en me niet laten wegdrummen hebben door anderen. We behalen met de ploeg geen loon naar werken. Dat is heel jammer en mijn fout. Let wel, ik zeg niet dat ik Mike Teunissen zeker zou geklopt hebben in de sprint als ik in zijn wiel had gezeten, maar het had me alvast wel de mogelijkheid gegeven om me met hem te meten."(Belga)