Jens Debusschere mag André Greipel aan een ritzege helpen in de Ster ZLM Toer

© BELGA
Redactie KW

Lotto-Soudal trekt naar de Ster ZLM Toer met ambitie. “Het is een test met het oog op de Tour”, aldus ploegleider Bart Leysen.

“Onze ploeg is gebouwd om te scoren met André Greipel. We willen deze week minstens één ritzege.”

De Ster ZLM Toer kan op de deelname van heel wat sprinters rekenen. Lotto-Soudal reist met André Greipel af naar Nederland. De Duitser won een rit in de Giro, stapte vroegtijdig af en hervatte daarna de competitie in de Ronde van Luxemburg waar hij twee ritten won. “De tegenstand in de Ster ZLM Toer is iets groter dan in de Ronde van Luxemburg”, aldus Leysen. “De ploeg is gebouwd rond André. We willen deze week minstens één ritzege, om met een goed gevoel naar de Tour te vertrekken.”

Er zijn drie grote kansen op een massasprint: donderdag, vrijdag en zondag. “De vierde rit met aankomst op La Gileppe kan eindigen met een sprint van een beperkt peloton”, meent Leysen. “In het verleden sprintte André daar al mee voor de zege. Conditioneel, dat bewees hij in de Giro, mogen de beklimmingen geen probleem geven. Of André in de eerste groep zit aan het eind, zal afhangen van hoe er gekoerst wordt. Die dag mogen Sean De Bie, Adam Hansen en Dennis Vanendert zeker hun kans gaan in een ontsnapping.”

De selectie van Lotto-Soudal: Lars Bak (Den), Sean De Bie, Jens Debusschere, André Greipel (Dui) Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Marcel Sieberg (Dui) en Dennis Vanendert

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.