Jens Debusschere legt het bij met Dylan Groenewegen

Redactie KW

Jens Debusschere (Lotto-Soudal) heeft spijt van zijn reactie na zijn declassering in het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp.

De renner spurtte er vrijdag naar de zege, maar hinderde daarbij de Nederlander Dylan Groenewegen die ten val kwam. Debusschere werd gediskwalificeerd en uitte na afloop zijn ongenoegen op Twitter, een reactie waar hij nu spijt van heeft.

“Reactie uit ontgoocheling”

Groenewegen brak zijn knieschijf door het incident. Intussen is er contact geweest tussen Debusschere enerzijds en Groenewegen en Michael Boogerd, sportdirecteur bij Roompot, anderzijds. Dat meldde Lotto-Soudal.

“Ik voel mij uiteraard absoluut niet goed bij de situatie. De val en de gevolgen voor Dylan zijn erger dan de gemiste overwinning voor mezelf”, aldus Debusschere. “Ik wilde hem en zijn ploeg laten weten dat ik dit niet gewild heb, dit uiteraard niet met opzet gedaan heb en niet de intentie had op welke manier dan ook de spurt te beïnvloeden. We hebben het ook kort gehad over de sprint op zich, waarbij ik vond dat er onvoldoende plaats was om te passeren. Mijn reactie op Twitter kort na de wedstrijd was er één uit ontgoocheling, maar was fout.”

“Ik hoop dat hier niets van blijft hangen”

“Zoals meteen na afloop aangegeven, leggen we ons neer bij het verdict van de wedstrijdjury. Ik apprecieer ten zeerste de manier waarop Michael en Dylan gereageerd hebben. Hij is jong en talentvol, ik wil niet de reputatie krijgen unfair te strijden voor resultaten. We komen elkaar ongetwijfeld nog vaak tegen in de toekomst en ik hoop dat hier niks van blijft hangen”, besloot de Dadizelenaar.

Het bewuste tweetbericht is intussen verdwenen van de account van Jens Debusschere. In de plaats kwam een nieuw bericht waarin hij zijn spijt uitdrukt over de gebroken knie van de Nederlander.

(Belga/FJA – Foto RD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.