Jens Debusschere: “Gevaarlijke finale, chaotisch einde”

Ploegmaat André Greipel greep net naast de etappe-winst. "We kregen ons treintje nooit op de rails", stelde Debusschere na afloop. © BELGA
Redactie KW

Het leek er even op dat Lotto Soudal maandagavond champagne zou mogen ontkurken, maar dat bleek niet het geval. André Greipel verloor met slechts enkele centimeters verschil. “Dat moet echt verschrikkelijk zijn voor hem”, zegt ploegmaat Jens Debusschere. “Het is jammer dat we in zo’n chaotisch einde onze trein niet konden opzetten.”

“Je kon niet echt spreken van een sprintvoorbereiding. Echt een treintje hebben we niet kunnen opzetten, niemand van de sprintersploegen denk ik. Misschien alleen Lotto-JumboNL. Het was gewoon heel hectisch in de finale en de vele verkeerseilandjes op de weg hielpen niet. Het was constant remmen, optrekken en de sprinter niet uit het oog verliezen. Dat is frustrerend.”

“Op het eind zijn Jurgen Roelandts en ik nog bij André Greipel geraakt, op 500 meter of zo, maar dat was laat en het liep ook niet helemaal zoals het moest. Ik moest zelfs even de remmen in, anders was ik in de nadars beland”, aldus Debusschere verder. “Ik denk dat Jurgen enorm goed werk heeft geleverd, een heel goede leadout, maar ja, je wint en verliest in koers. Misschien waren we op ‘t eind met een mannetje te weinig en kost ons dat de overwinning. Het is jammer dat Cavendish nog net sneller was, maar dinsdag krijgen we een nieuwe kans.”

Jens Debusschere eindigde vandaag zelf als 21ste.