Jelle Wallays start met ploegmaats in vijfde rit: “Zou me niet goed voelen als ik nu gewoon stop”

Jelle Wallays, links op de foto, had het duidelijk moeilijk dinsdag in de rit die symbool stond als eerbetoon aan Bjorg Lambrecht. © Getty Images
Redactie KW

Alle renners van Lotto Soudal starten woensdag in de vijfde rit van de Ronde van Polen. “Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, maar ik wil het wel proberen om te koersen”, vertelde Jelle Wallays.

Na intens overleg, met ook advies van een traumaspecialist, kregen de renners dinsdagavond de vrije keuze om al dan niet te starten. Uiteindelijk kozen Sander Armée, Carl Frédérik Hagen, Tomasz Marczynski, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays en Enzo Wouters er woensdag voor om van start te gaan.

“Het was dinsdag een lang en stevig gesprek”, blikte Jelle Wallays woensdag nog even terug. “De meeste renners wilden verder koersen, voor een aantal mensen van de staf lag dat moeilijker. Dat begrijp ik, dat is voor iedereen anders en uiteindelijk moet elke renner de keuze zelf maken.”

“Dinsdag was een moeilijke dag, vooral de eerste kilometers in de etappe waren niet gemakkelijk. Niemand wist goed wat hij moest zeggen bij de start, al die camera’s staan je op gericht, maar eens we op dreef waren, ging het wel, kon je praten met je collega’s. We hebben allemaal enorm veel steun gehad van de andere renners, dat heeft me deugd gedaan, het was goed om te fietsen, op die manier al één en ander te verwerken. De rit had van mij zo lang niet moeten duren, maar het ligt nu achter ons.”

Woensdag is er gewoon weer koers, de vijfde etappe van Wieliczka naar Bielsko-Biala, 153,8 km, met start om 12.45 uur. Net zoals zijn teammaats gaat Jelle Wallays van start. “Ik wil het proberen, want ik zou me niet goed voelen als ik nu gewoon stop en het niet probeer. Als ik onderweg merk dat het me te machtig wordt, kan ik nog altijd stoppen, dat is geen schande, maar ik wil het wel proberen. Ik besef dat het anders zal zijn dan dinsdag, het wordt weer koers, er zal een winnaar zijn op het einde en pas in de wedstrijd zelf zal ik merken hoe mijn lichaam en hoofd reageert.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier