Lotto Soudal hoopt het succes van vorig jaar te herhalen. De ploeg won in 2017 met de Pool Tomasz Marczynski (2), Thomas De Gendt en Sander Armée vier etappes in de Ronde van Spanje. Het drietal is dit jaar opnieuw van de partij in de Vuelta. De Belgische WorldTourploeg vaardigt ook debutanten Tiesj Benoot en Bjorg Lambrecht af, net als Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays.

Voor de sprints rekent Lotto Soudal op Tosh Van der Sande. "Er zijn dit jaar vijf tot zes etappes die waarschijnlijk eindigen in een massasprint. Voor deze etappes hebben we met Tosh Van der Sande iemand die mee kan sprinten voor de overwinning. Jelle Wallays kan hem daarbij helpen, al kan die ook in een drietal ritten meegaan met de vlucht", aldus sportdirecteur Mario Aerts.

Floris De Tier moet klassementsrenners helpen

Het Nederlandse WorldTour-team LottoNL-Jumbo start met klassementsambities voor Steven Kruijswijk en de Nieuw-Zeelander Georg Bennett. Danny van Poppel mag zijn kans gaan in de massasprints.

Floris De Tier, hier in de aanval tijdens de Amstel Gold Race, werd al eens zesde in de Waalse Pijl., BELGA
Floris De Tier, hier in de aanval tijdens de Amstel Gold Race, werd al eens zesde in de Waalse Pijl. © BELGA

Van Belgische kant start Floris De Tier. Voor de 26-jarige renner uit Aarsele lijkt vooral een rol in dienst van de ploeg weggelegd. De selectie bestaat verder uit Lars Boom, Sepp Kuss, Tom Leezer en Bert-Jan Lindeman.

(Belga/MF)

De voorbije twee edities van de Vuelta leverden vier West-Vlaamse ritzeges op.

Lotto Soudal hoopt het succes van vorig jaar te herhalen. De ploeg won in 2017 met de Pool Tomasz Marczynski (2), Thomas De Gendt en Sander Armée vier etappes in de Ronde van Spanje. Het drietal is dit jaar opnieuw van de partij in de Vuelta. De Belgische WorldTourploeg vaardigt ook debutanten Tiesj Benoot en Bjorg Lambrecht af, net als Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays. Voor de sprints rekent Lotto Soudal op Tosh Van der Sande. "Er zijn dit jaar vijf tot zes etappes die waarschijnlijk eindigen in een massasprint. Voor deze etappes hebben we met Tosh Van der Sande iemand die mee kan sprinten voor de overwinning. Jelle Wallays kan hem daarbij helpen, al kan die ook in een drietal ritten meegaan met de vlucht", aldus sportdirecteur Mario Aerts. Het Nederlandse WorldTour-team LottoNL-Jumbo start met klassementsambities voor Steven Kruijswijk en de Nieuw-Zeelander Georg Bennett. Danny van Poppel mag zijn kans gaan in de massasprints. Van Belgische kant start Floris De Tier. Voor de 26-jarige renner uit Aarsele lijkt vooral een rol in dienst van de ploeg weggelegd. De selectie bestaat verder uit Lars Boom, Sepp Kuss, Tom Leezer en Bert-Jan Lindeman.(Belga/MF)