"Tijdens de lange revalidatie heb ik vooral mijn lichaam leren kennen, omdat ik telkens moest afwachten hoe het zou reageren tijdens en na de trainingen. Toen ik in de week van de Omloop Het Nieuwsblad voelde dat ik sowieso het voorjaar zou missen, heb ik de knop meteen omgedraaid. Ik wou me zeker niet forceren en heb de focus direct verlegd naar latere doelen", stelt Jelle Wallays. "Net voor de Ronde van Romandië werd ik ziek, een serieuze domper. Mijn comeback werd daardoor jammer genoeg met twee weken uitgesteld. Nu verloopt alles opnieuw naar wens en ik kijk er enorm naar uit om in Duinkerke te rijden."

De ploegleiding gaf aan Jens Keukeleire naar voor te schuiven als de uitgesproken kopman. "Mijn rol binnen de ploeg moet nog besproken worden. Ik vermoed wel dat ik een dienende rol zal krijgen, aangezien ik net de competitie hervat. Op training passeer ik af en toe in Cassel en in het verleden reed ik de Vierdaagse van Duinkerke al eens, met een gelijkaardige rit richting die beklimming. Rijden in slechte weersomstandigheden vormt voor mij geen probleem. Er is dan wat meer actie, dus eigenlijk vind ik dat leuk", aldus Wallays.

(BELGA)

"Tijdens de lange revalidatie heb ik vooral mijn lichaam leren kennen, omdat ik telkens moest afwachten hoe het zou reageren tijdens en na de trainingen. Toen ik in de week van de Omloop Het Nieuwsblad voelde dat ik sowieso het voorjaar zou missen, heb ik de knop meteen omgedraaid. Ik wou me zeker niet forceren en heb de focus direct verlegd naar latere doelen", stelt Jelle Wallays. "Net voor de Ronde van Romandië werd ik ziek, een serieuze domper. Mijn comeback werd daardoor jammer genoeg met twee weken uitgesteld. Nu verloopt alles opnieuw naar wens en ik kijk er enorm naar uit om in Duinkerke te rijden."De ploegleiding gaf aan Jens Keukeleire naar voor te schuiven als de uitgesproken kopman. "Mijn rol binnen de ploeg moet nog besproken worden. Ik vermoed wel dat ik een dienende rol zal krijgen, aangezien ik net de competitie hervat. Op training passeer ik af en toe in Cassel en in het verleden reed ik de Vierdaagse van Duinkerke al eens, met een gelijkaardige rit richting die beklimming. Rijden in slechte weersomstandigheden vormt voor mij geen probleem. Er is dan wat meer actie, dus eigenlijk vind ik dat leuk", aldus Wallays.(BELGA)