Jelle Wallays hoopt plaats te krijgen in WorldTour-team

© BELGA
Redactie KW

Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) heeft met Dwars door Vlaanderen een van de mooiste zeges uit zijn wielercarrière beet.

Vorig jaar pakte de renner uit Staden uit met overwinningen in de GP José Dubois, de Omloop van het Houtland en Parijs-Tours, maar wat hij in de 70e editie van Dwars door Vlaanderen liet zien, was ook bijzonder knap.

“Er was voor het aansnijden van de belangrijkste hellingen al serieus gekoerst”, aldus Wallays. “Gelukkig waren de weergoden mijn bondgenoten want het regende, was koud en er zat een felle wind wat het er allemaal een pak moeilijker op maakte”, stelde Wallays na zijn exploot.

“Bovendien ligt deze koers me zeer goed en weet ik waar de beslissing kan vallen. Ik was na een lange vlucht in de aanval getrokken en kreeg met Edward Theuns meteen een ploegmakker mee in steun. Theuns is bovendien sneller dan mij aan de meet zodat we wel een tactisch plannetje hadden. Ik moest aanvallen in volle finale want ik mocht een sprint niet afwachten. Ik kreeg op vier kilometer van de eindmeet af te rekenen met krampen, maar zette alles op alles met die laatste poging en het lukte.”

“Hadden ze me ingelopen, zou ik er alles aan gedaan hebben om Theuns aan de zege te helpen. Ik hoop dat ik na mijn overwinning in Parijs-Tours en deze in Dwars door Vlaanderen nu eindelijk eens kan doorgroeien naar een WorldTour-ploeg.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.