Jasper Stuyven heeft roots in…. Kuurne

Oma Rosette Duvillier en mama Kathleen Catteeuw bij de poster van de wereldkampioen die het huis in Kuurne siert. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

Het Leuvense toptalent Jasper Stuyven haalde met Kuurne-Brussel-Kuurne dit voorjaar een eerste grote vis binnen. Hij deed dat toen ook wat voor ‘eigen publiek’. Oma Rosette woont in Kuurne en ligt mee aan de basis van de wielermicrobe die haar kleinzoon Jasper Stuyven (23) te pakken heeft.

Van skeeleren, mountainbike en atletiek had de jonge Stuyven al geproefd, maar door zijn passages bij oma Rosette kreeg hij de smaak van het koersen te pakken. Zijn opa, Lucien Catteeuw zaliger, was een diehard fan van Johan Museeuw. Kleinzoon Jasper mocht mee toen zijn opa in de buurt ging supporteren voor de Leeuw van Vlaanderen.

Ma Kathleen Catteeuw, pa Mathieu Stuyven en oma Rosette Duvillier met de kassei die Jasper Stuyven overhield aan zijn zege in Paris-Roubaix.
Ma Kathleen Catteeuw, pa Mathieu Stuyven en oma Rosette Duvillier met de kassei die Jasper Stuyven overhield aan zijn zege in Paris-Roubaix.© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Stuyven begon als 12-jarige aspirant te koersen en snel werd duidelijk dat hij heel wat talent had. Zijn eerste grote huzarenstukje was op het WK voor juniores in Moskou. Als eerstejaars werd hij geselecteerd in gezelschap van zijn huidige vrienden Sean De Bie en Tim Wellens, maar ook West-Vlamingen Zico Waeytens en Guillaume Van Keirsbulck behoorden toen tot de selectie. En Stuyven werd wereldkampioen. Als junior won hij ook Paris-Roubaix, eigenlijk zijn lievelingskoers.

Zijn zege zal ook deugd doen bij de Kuurnse tak van de familie, zopas werd trouwens in Geluwe ook een fanclub opgericht voor Jasper Stuyven.

Hieronder lees je volledige artikel dat in april van vorig jaar verscheen in Sport West.

jasperstuyven.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.