Jasper De Plus zet 19de tijd neer nadat hij te laat aan de start verscheen van EK tijdrijden

De fiets van Jasper De Plus moest vlak voor de start nog gecontroleerd worden, waardoor hij te laat kon vertrekken. © foto Belga
Redactie KW

Victor Campenaerts is er maandag in het Franse Plouay niet in geslaagd om het EK tijdrijden te winnen. De werelduurrecordhouder moest vrede nemen met brons, op 22 seconden van de Zwitserse winnaar Stefan Küng. De Fransman Revi Cavagna (Deceuninck-Quick-Step) werd tweede op 18 seconden.

Belgisch kampioen Wout van Aert kwam niet aan de start van het EK en daardoor leek tweevoudig Europees kampioen Victor Campenaerts de grootste kanshebber om Remco Evenepoel op te volgen. Aan het tussenpunt, na 13,4 kilometer, moest hij echter twee renners voor zich dulden: Küng was er tien seconden sneller, Cavagna drie. In het voordeel van Campenaerts sprak wel dat hij twee tragere voorgangers had kunnen bijhalen.

Aan de streep zette Cavagna de richttijd neer met 30’35” en daar beet Campenaerts de tanden op stuk. Hij was vier seconden trager dan de Fransman. Het leverde brons op, want Küng deed met een gemiddelde snelheid van bijna 50,7 kilometer per uur nog 18 seconden beter dan Cavagna.

Voor de tweede Belg, Jasper De Plus, liep het al mis bij de start, waar hij te laat op het vertrekpodium verscheen. Hij finishte nadien als 19de op 3’19” van Küng. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier