Jarne Van de Paar wint tweede editie van Kemmel Koerse by Era Domus

Een behoorlijk pak sprintte voor de zege en daarin toonde Jarne Van de Paar zich de snelste.© EF
Een behoorlijk pak sprintte voor de zege en daarin toonde Jarne Van de Paar zich de snelste.© EF
Redactie KW

De renners hadden geen geluk vandaag. De tweede editie van Kemmel Koerse by Era Domus werd gekenmerkt door ene flinke portie regen en dat maakte de wedstrijd alleen maar zwaarder. Uiteindelijk ging een uitgeregende groep spurten voor de zege en daarin trok Jarne Van de Paar aan het langste eind. Hij haalde het voor Luca De Meester en Thibau Nys.

Met maar liefst elf (Pro)Continentale ploegen aan de start kende de twee editie van Kemmel Koerse by Era Domus opnieuw een sterke bezetting. Onder meer Tarteletto-Isorex, SEG Racing Acadamy, Evo Pro Cycling en de betere belofteploegen van België wisten hun weg naar West-Vlaanderen te vinden. Tel daarbij nog enkele toppers uit het veld en je wist vooraf al dat het een mooie wedstrijd zou worden.

De koers werd gekleurd door een achttal renners die lange tijd voorop reden. Cériel Desal toonde zich daarin heel bedrijvig en sleepte de bergprijs in de wacht. De jonge Roeselarenaar van EFC-L&R-Vulsteke deed nog een ultieme gooi naar de zege, maar werd op een kilometer van de aankomst gegrepen.

Een behoorlijk pak sprintte voor de zege en daarin toonde Jarne Van de Paar zich de snelste. De belofterenner van Lotto-Soudal volgt Alex Colman op op de erelijst. Luca De Meester (EFC-L&R-Vulsteke) en veldrijder Thibau Nys (Baloise-Trek) mochten hem flankeren op het podium.

Profploegen aan de start

“We kunnen zeker van een geslaagde dag spreken”, vertelt mede-organisator en ex-prof Stijn Joseph. “Al bij al viel het weer wel mee. Het heeft nooit echt doorgeregend en over de opkomst van het publiek hebben we niet te klagen. En ik vind dat we een mooie wedstrijd hebben gekregen. Het geeft toch iets extra’s aan onze koers, die profploegen aan de start.”

“Er werd stevig gereden en met Van de Paar kunnen we een mooie naam toevoegen op de erelijst. Ik denk dat onze sponsors ook content zijn met hetgeen de renners gebracht hebben. Die kunnen we eigenlijk niet genoeg bedanken. Het zijn geen gemakkelijke tijden, maar zijn stonden volledig achter ons. Dat motiveert ons om er volgend jaar gewoon weer vol voor te gaan.”

UITSLAG

1. Jarne Van de Paar

2. Luca De Meester

3. Thibau Nys

4. Stan Van Tricht

5. Laurenz Rex

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.