Jakov Beirlaen krijgt een supportersclub

Redactie KW

In taverne Half Time vond een pirobak plaats ten voordele van Jakov Beirlaen. Vanaf 1 januari start er een officiële supportersclub van de tweedejaarsnieuweling.

Jakov Beirlaen begon als zesjarige met wielrennen bij de Gentse Velosport. “Eigenlijk was het eerst BMX’en”, verduidelijkt Jakov. “Daarna volgde een overstap naar Alu Decock-Litubel Wielerteam Waregem om vervolgens de kleuren van Acrog-Balen BC te verdedigen. Volgend seizoen rijd ik rond in een truitje van Wielerclub Onder Ons Parike.”

“Mijn eerste jaar als nieuweling verliep redelijk goed. Meestal kon ik mij nestelen in de eerste twintig. Dat ik 18de werd op het BK voor eerstejaarsnieuwelingen in Liedekerke, is een mooie uitblinker. Misschien zat er zelfs meer in want ik was wat ingesloten in de sprint.”

Naar BK ploegkoers

“Ondertussen is het pisteseizoen begonnen en sta ik momenteel tiende in het klassement van de AVS-Stories TV Cup. Ik hoop om dit nog te verbeteren tot een plek in de top vijf. Samen met Wannes Dewulf van de Jonge Renners Roeselare werk ik het BK ploegkoers af. Als West-Vlaams duo leggen we de lat hoog: kampioen is het doel.”

“Voor 2019 zou ik graag eens een overwinning kunnen meepikken. Al zou een podiumplaats ook al mooi zijn. Dit jaar kon ik me alvast wekelijks in de debatten mengen”, vertelt de renner die zich laat begeleiden door Anzegemnaar Luc Wante.

“Op initiatief van cafébaas Stefaan Depraetere en Annick Grijspeert, die voorzitter is, hebben we besloten om binnenkort een supportersclub op te richten”, pikt de vader van Jakov in. “Maar je kan je nu al lid maken. De prijs voor een lidkaart is vijf euro. Ondertussen zijn er al een dertigtal leden, we hopen om de kaap van 100 leden te ronden in het eerste jaar. Vroeger hebben we nog een eetfestijn georganiseerd maar dat was een tegenvaller”, stelt Johan vast.

Wegkoers in maart

“Samen met de Half Time organiseren we op zondag 24 maart voor de eerste keer een nieuwelingenkoers. Sinds vorige week hebben we toelating gekregen van het stadsbestuur en de politie, daarvoor zijn we hen dankbaar. Er worden rondes afgewerkt van een zevental kilometer, de finish ligt uiteraard aan de Half Time.”

“We gaan in tegen de trend en organiseren ook een nieuwe koers voor nieuwelingen”

“Ik heb altijd al koersen ingericht. Vroeger heb ik nog samen met Rudy Vandenheede – nu ploegleider van GM Recycling Team – de koersen voor elite zonder contract ingericht op de Heirweg van Anzegem. Daarna begon ik als koersdirecteur van Dwars Door Vlaanderen, de jongste jaren voor de dameskoers, en dat nu voor zowat 14 jaar.”

“Het zal voor Jakov waarschijnlijk de eerste wedstrijd van het wegseizoen zijn, meteen ook een thuiskoers. Na de piste neemt hij even rust om daarna op stage te vertrekken naar Mallorca met Onder Ons Parike.”

Verdere activiteiten

“Na de eerste editie van onze nieuwelingenwedstrijd maken we een evaluatie op. Met onze toevoeging op de kalender gaan we in tegen de trend van de verdwijnende koersen. Hopelijk kunnen we dit initiatief verderzetten. Hetzelfde geldt voor de supportersclub. In het jaar zullen er aantal activiteiten georganiseerd worden. Misschien trekken we met een aantal kleine busjes richting het PK of het BK. Een receptie is ook niet uitgesloten. We zien wel nog”, rondt de zaakvoerder van Airportservice Johan Waregem af. (JV)