Jakob-Storm Ruysschaert-Vanhoutte crost ook bij de LRC

Jakob-Storm © Foto Coghe
Redactie KW

Jakob-Storm Ruysschaert-Vanhoutte was zaterdag een van de 440 deelnemers die zich waagden aan de LRC-avondcross in Vichte, die tevens als Europees kampioenschap fungeerde. De Desselgemnaar finishte op een mooie zevende plaats in categorie E+.

Jakob-Storm crost het meest bij Cycling Vlaanderen, maar als het goed uitkomt, durft hij ook geregeld eens een uitstapje richting de LRC te maken, zoals afgelopen weekend in Vichte. “Het was echt een mooie cross, het parcours was goed verlicht en ik ga er trouwens ook geregeld eens trainen tijdens de week. Mijn resultaat weerspiegelt de vorm die ik al het hele seizoen heb. Bij de LRC zit ik goed vooraan, bij Cycling Vlaanderen eerder in de tweede helft van het pak.” Wanneer je echter enkel de eerstejaarsnieuwelingen bekijkt, behaalde de 14-jarige toch ook al een paar mooie ereplaatsen, waaronder een zevende stek in Zingem. Hij reed ook al enkele A-crossen, zoals de Berencross in Meulebeke en de Ambiancecross in Wachtebeke.

Ik ben nu volop in het zand aan het trainen, wat op het Sint-Annastrand ongetwijfeld zijn vruchten zal afwerpen. Het zou een mooie prestatie zijn als ik in de top 30 kan eindigen

Dit weekend wacht voor de Desselgemnaar het provinciaal kampioenschap, dat verreden wordt in Zarren. “Er zijn niet zoveel West-Vlaamse crossers in mijn categorie, dus misschien is een podiumplek of een topvijfplaats wel mogelijk. Over alle provincies heen (ook renners uit andere provincies kunnen deelnemen, maar komen niet in aanmerking voor de West-Vlaamse titel, red.) kan ik wel bij de top tien finishen”, klinkt het. De komende weken is het voor de leerling STEM aan het Spes Nostra Instituut Kuurne vooral uitkijken naar het Belgisch kampioenschap in Antwerpen, in de hoop dat hij er kan deelnemen. “Ik ben nu volop in het zand aan het trainen, wat op het Sint-Annastrand ongetwijfeld zijn vruchten zal afwerpen. Het zou een mooie prestatie zijn als ik in de top 30 kan eindigen.”

Nieuwelingen

Sinds dit veldritseizoen rijdt de renner van het Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem in de nieuwelingencategorie. Voor veel renners is dat een relatief grote stap, maar je hoort hem alleszins niet klagen. “Ik rijd nu zelfs beter dan vorig jaar. De parcoursen bij de nieuwelingen zijn doorgaans mooier, er zijn meer crossen waardoor je een grotere keuze hebt… Op de weg is er zelfs een nieuwelingenkoers in Desselgem die vlak voor mijn deur passeert, dus daar zou ik me deze zomer ook wel eens graag van mijn beste kant laten zien.” Het is intussen Jakob-Storms vijfde jaar als crosser. Hij begon bij de LRC en na een jaartje ging hij ook meer en meer de wedstrijden van Cycling Vlaanderen opzoeken. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.