Iserbyt kan leven met de tweede plaats

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Geen twee op twee voor Eli Iserbyt, maar een tweede plaats na ploegmaat Michael Vanthourenhout in Tabor. “Dit is een verdiende zege voor Michael, hij was de beste”, erkende de Europese kampioen.

Iserbyt zat driekwart van de wedstrijd in een zetel met ploegmaat Vanthourenhout voorop en ging uiteindelijk zelf zijn kans in het slot. “Toen ik een gaatje had op Toon Aerts, ging ik vol door”, vertelde hij. “Eens het gaatje was gedicht kon ik even op adem komen, maar winnen zat er niet in. Het beste was er toen bij mij af, Michael was de betere, vooral op de stukken bergop reed hij enorm hard en ook op de balken was hij telkens beter.”

Iserbyt zag geen graten in zijn achtervolgingswerk op zijn eigen ploegmaat. “Dat is simpel, hé. Als je vijf meter hebt, dan ga je. En als het niet lukt, dan stop je weer. Ik ben het ook aan die trui (Europees kampioen) verplicht om door te rijden.”

“Een super weekend”, vatte hij nog samen, “Michael wint hier, zaterdag deed ik dat. We hebben nu allebei een trui (Europees voor Iserbyt, de wereldbekertrui voor Vanthourenhout). We zijn aan een mooie reeks bezig. Ik ben ook blij voor Michael. Hij heeft de voorbije jaren al heel veel voor de ploeg gedaan en nu maakt hij het zelf af, dat moet fijn zijn voor hem.”

Iserbyt keert nu huiswaarts met het vliegtuig met de andere Belgen. “De verplaatsing verliep heel goed met die privéjet. Gisteren waren we om 20u30 al in het hotel, was er nog massage en konden we vroeg in bed. Het was uitstekend geregeld. Ook vanavond gaat het snel. Ik denk dat ik om 20u30 al in mijn zetel zal kunnen zitten.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.