Iserbyt is voor het tweede jaar op rij de beste op de Koppenberg

Eli Iserbyt © belga
Redactie KW

West-Vlaming Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdagnamiddag in Oudenaarde voor het tweede jaar op rij de Koppenbergcross gewonnen, dat is de openingsmanche van het seizoen in de X2O Badkamers Trofee veldrijden.

Iserbyt won met veel machtsvertoon op de Koppenberg, waar hij een solo van een halfuur succesvol afrondde. De Nederlander Lars van der Haar kreeg als tweede meer dan veertig seconden aan zijn broek, Toon Aerts werd derde op 1:20 van de winnaar. Iserbyt doet zo een uitstekende zaak in dit regelmatigheidscriterium, dat werkt met een tijdsklassement.

Eerder op de dag was de Nederlandse Annemarie Worst de beste bij de vrouwen. Vanwege de coronacrisis gingen de wedstrijden bij junioren en beloften niet door.

De X2O Badkamers Trofee bestaat uit acht wedstrijden. Dat zijn na de Koppenbergcross de CAPS Urban Cross in Kortrijk (28/11), de Scheldecross in Antwerpen (12/12), de Herentals Cross (23/12), de Grote Prijs Sven Nys in Baal (01/01), de Flandriencross in Hamme (23/01), de Krawatencross in Lille (07/02) en de Brussels Universities Cyclocross (14/02).

Op een duel tussen de twee tenoren Wout van Aert en Mathieu van der Poel is het nog even wachten. Zij zullen elk vier keer aan de start verschijnen in de Trofee veldrijden. Drie keer zullen beide tenoren het tegen elkaar opnemen. Kortrijk (28/11) wordt Van Aerts eerste cross deze winter. Van der Poel opent in Antwerpen (12/12) in de X2O Badkamers Trofee. Nadien verschijnen ze samen aan de start in Herentals (23/12), Baal (01/01) en Hamme (23/01).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier