Iserbyt is (nog) niet bezig met klassement

Eli Iserbyt in actie. © KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Bron: Belga

Eli Iserbyt verloor zaterdag in Kortrijk zijn leidersplaats in de X2O Badkamers Trofee, maar maakt zich daar weinig zorgen over. “Je moet keuzes maken in een seizoen en dit klassement ligt me minder dan andere”, verklaarde de renner van Pauwel Sauzen-Bingoal.

“Het zou fijn zijn om alle klassementen te winnen, maar in dit criterium zijn er redelijk veel crossen die me minder goed liggen. Je moet kiezen en ik ben op dit moment nog niet zo hard bezig met het klassement. Dat ik nu tweede sta, is niet zo erg. Bovendien zijn er nog zes manches te gaan, maar ik geef toe: voor mij is de Wereldbeker het belangrijkst.”

Geen ritme

“Ik vond mijn ritme niet vandaag. Het was een beetje sukkelen en door de regen en modder lag het er soms verraderlijk bij, zeker ook met wat steentjes in de grond en redelijk diepe sporen. Je moest de hele tijd goed opletten. Af en toe maakt ik wel foutjes. Ik wilde het dan ook op veilig spelen, zodat ik niet ergens in de dranghekken zou belanden. Zelf was ik wat minder, maar in de eerste plaats botste ik toch vooral op een sterke Toon Aerts. Het is zeker geen schande om tweede te worden.”

Corné van Kessel finishte als derde. “Dat was het hoogst haalbare”, gaf hij toe. “ik moet tevreden zijn met dit resultaat. Het was veel ploeteren en glijden, elk moment kon je de controle over je fiets verliezen. Ik ben blij dat ik op het podium sta.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.