Inschrijven kan nog steeds voor tweede Koers Der Dorpelingen in Bellegem

Ruben Depaepe, Hendrik Van Dael, Stijn Loosveld en Maarten Dierick van KDD hopen op nog heel wat inschrijvingen voor hun Koers der Dorpelingen. © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Voor de Koers Der Dorpelingen XL (KDD XL), die plaatsvindt op zaterdag 2 juli, zijn er nog verschillende plaatsen voor wielertoeristen uit Heule, Bissegem, Kooigem, Rollegem, Marke en Aalbeke. De ploegen van Bellegem en Kortrijk zijn al volledig.

Op zaterdag 2 juli worden in Bellegem twee koersen voor wielertoeristen gereden. De Koers Der Dorpelingen Classic (KDD Classic) voor huidige en gewezen inwoners van Bellegem start om 14 uur.

“Traditioneel staan er zo’n 50 dorpsgenoten aan de start van deze koers over acht ronden”, vertelt Stijn Loosveld. “De eerste drie rondes worden samen afgelegd zodat elke renner minstens vier tot vijf rondes ‘overleeft’.”

Acht ploegen

“Door het succes van de Koers De Dorpelingen de vorige jaren kwam er steeds vaker de vraag van liefhebbers uit de gemeentes rond Bellegem om de koers ook voor hen open te stellen. Zo ontstond KDD XL, een Kortrijks kampioenschap met acht ploegen van renners per deelgemeente.

Om het voor de supporters makkelijk te maken om een overzicht te bewaren van de koerssituatie, krijgt elke deelnemer een uniek shirt op maat in de kleur van zijn of haar dorp. De winnaar staat na de koers met het volledige team op het podium.”

Na veel positieve reacties na de vorige KDD XL besliste de organisatie om deze koers ook in 2022 weer te organiseren. “De inschrijvingen lopen echter zeer traag binnen. Er zijn nog maar 34 van de 64 plaatsen ingevuld”, zucht Stijn. “Voor Heule is er zelfs nog geen enkele renner ingeschreven.”

In het inschrijvingsbedrag van 30 euro is een fietstruitje van jouw team inbegrepen dat je moet aantrekken tijdens de koers.

Nog tot 15 april

De inschrijvingen lopen nog tot 15 april, de uiterste datum om tijdig de shirts op maat van de renners geleverd te krijgen. “De shirts zijn ontworpen door KDD zelf maar geproduceerd door het Belgisch topmerk Bioracer.”

Het bestuur hoopt om de acht renners per gemeente te halen, zodat er geen alternatieve organisatievormen nodige zijn om een gevuld deelnemersveld te krijgen. (EDB)

Inschrijven kan op www.koersderdorpelingen.be

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier