Ilnur Zakarin reed ooit een tijdrit in Diksmuide

Tom Vandenbussche

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 16 tot en met 19: Jakob Fuglsang, Rafal Majka, Ilnur Zakarin en Primoz Roglic.

Wist u dat …

… Jakob Fuglsang ooit schitterde op West-Vlaamse wegen? In 2010 werd hij derde in het Circuit Franco-Belge, met ritten naar Ichtegem en Poperinge West-Vlaams getint. In de Tour van 2014 werd Fuglsang ook tweede in de kasseirit van Ieper naar Arenberg.

… Rafel Majka dankzij een val van Julien Vermote ooit een rit in de Vredeskoers voor juniores won? Rasmus Guldhammer kwam ten val en nam Vermote en Peter Sagan mee in zijn val, waardoor Majka de sprint met vier won.

… Ilnur Zakarin ooit een tijdrit in Diksmuide reed? In de Ronde van België in 2014. Hij werd 34ste. Exact een jaar later won hij de Ronde van Romandië en een rit in de Giro en was Ilnur Zakarin geen onbekende Rus meer.

… Primoz Roglic het als neoprof tegen Arthur Vanoverberghe opnam? Hij reed in een bergrit in de Ronde van Slovenië 2013 een hele dag in de aanval en werd nog 14de, net voor Arthur Vanoverberghe. Die was als tweede in de stand aan de rit begonnen en werd nog elfde in de eindstand, vier plaatsen voor die onbekende Sloveense ex-schansspringer…