Ichtegemnaar Kenny Constant wint spurt met drie in Izegem

Wielrenner Kenny Constant werd na zijn zege op de Bosmolens in Izegem druk omringd. © WO
Redactie KW

Het wedstrijdverhaal van de Grote Prijs DVV Go-West Johan Cottignies voor elite zonder contract en beloften, waarvoor 67 renners opdaagden, op de Bosmolens in Izegem is vlug geschreven. Buiten enkele schuchtere pogingen van onder meer Jochen Deweer waren er weinig aanvalspogingen de naam waardig.

Het meest opmerkelijkste feit waren de vele bandbreuken. Iemand had het blijkbaar nodig gevonden de koers te dwarsbomen door flink wat spijkers op de omloop uit te strooien, een twintigtal renners waren daar het slachtoffer van. De politie is dan ook meteen een onderzoek gestart.

Het duurde dus tot 10 km van het einde vooraleer de beslissing viel. Met Kim Borry, Kenny Constant en Ruben De Marez reden drie renners weg uit de groep die toen nog 33 renners bevatte. Zij zouden ook spurtten voor de zege en daarin was Kenny Constant net iets sneller dan Ruben De Marez. Kim Borry volgde op enkele lengten als derde. David Geldhof, de winnaar van vorig jaar, reed nog naar de vierde plaats. Voor de West-Vlaming was het zijn vierde zege van het seizoen.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier