Iben Rommelaert mikt op het BK

Iben Rommelaere hoopt sterk te presteren op het BK van 12 januari in Antwerpen. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Iben Rommelaere is weerom bezig met het aaneenrijgen van ereplaatsen. In nagenoeg elke cross finisht hij minstens bij de eerste tien, maar vaak is het zelfs een topvijf- of podiumplaats. Zaterdag in Sint-Niklaas had Iben echter een slechte startplaats en moest hij daardoor tevreden zijn met een achtste stek.

“Zaterdag moest ik achteraan starten door een voor mij slechte lottrekking. Ik heb er een inhaalrace van moeten maken, zonder ooit de kop van de wedstrijd te zien. Uiteindelijk ben ik nog kunnen opschuiven tot de zevende plaats, maar verloor de sprint en eindigde dus als achtste. Op zich had ik wel een goed gevoel, maar het was gewoon het hoogst haalbare met die startpositie. Dat hoort er nu eenmaal bij”, aldus Iben Rommelaere.

Groeispurt

“Als ik nu eens terugkijk op de veldritten van dit seizoen, dan kan ik eigenlijk niet klagen. Ik was constant redelijk goed en geef tenslotte elke wedstrijd het beste van mezelf. In vergelijking met vorig seizoen zijn mijn resultaten wel net iets minder. Ik denk dat de groeispurt die ik de laatste weken doormaak, daar een rol in speelt. Groeien vergt nu eenmaal ook krachten, maar ik maak me er geen zorgen om.”

Hoe lastiger het parcours, hoe liever ik het heb

Dit seizoen verzamelde hij al een hele waslijst aan ereplaatsen. In de zware Koppenbergcross was hij de sterkste, in Wiekevorst moest hij slechts één renner laten voorgaan en in Lichtervelde mocht hij nog als derde het podium op. Vierde plaatsen behaalde hij in Eeklo, Knesselare, de Druivencross in Overijse en de Superprestigeveldritten in Gieten en Gavere. De Jaarmarktcross in Niel sloot hij af met een vijfde plaats.

Maandag start de tweedejaarsnieuweling in de Ethias Cross in Bredene, een nieuwe cross voor hem. “Ik ben er nog nooit geweest, het wordt dus een verrassing. Het is een A-cross waarin ik misschien wel kans maak op een podiumplaats, maar we zien wel.”

In vergelijking met vorig seizoen zijn mijn resultaten wel net iets minder

Belangrijker op zijn programma is echter het Belgisch kampioenschap op zondag 12 januari in Antwerpen. “Ondanks het zand zal het volgens mij toch nog een redelijk snel parcours worden. Ik verwacht niet echt het losse zand van bijvoorbeeld Koksijde, al zou ik dat anders wel nog graag hebben. Dan gaat het wat minder snel, wordt techniek belangrijker en is het doorgaans gewoon lastiger. Zo heb ik de cross het liefst, zoals bijvoorbeeld Overijse of de Koppenbergcross, waar ik beter tot mijn recht kom dan in een heel snelle cross. Sint-Niklaas was bijvoorbeeld zo’n snelle cross en dat is minder voor mij weggelegd”, aldus de leerling STW aan het Guldensporencollege Harelbeke.

Ook in de zomer

De renner van Callant-Doltini, dat we vanaf 1 januari ‘Callant-Pauwels Sauzen’ moeten noemen, zal deze zomer ook niet stilzitten. Uiteraard neemt hij na afloop van het veldritseizoen enkele weken pauze, maar daarna gaat hij toch weer opbouwen richting het zomerseizoen. Daarin zal hij een mix van weg- en mountainbikewedstrijden afwerken. “De wegwedstrijden dienen vooral om snelheid op te doen. Mijn techniek en uithouding hoop ik verder uit te bouwen in het mountainbiken”, klinkt het.

De onlangs 15 jaar geworden sportman zit overigens al een hele tijd in de wielersport, hij rijdt al in competitie sinds zijn zevende. Ten slotte wil Iben nog even de tijd nemen om het team te bedanken voor alle steun en begeleiding die zij voorzien en in het bijzonder ook voor het materiaal dat ze ter beschikking van de renners stellen. (RRK)